Politie Groningen

Zondag 7 augustus 2011

Provincie Groningen, 07-08-2011

Duo aangehouden na geweld

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Zwanestraat in Groningen twee Stadjers van 24 en 27 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het duo wordt ervan verdacht dat zij op de Grote Markt in Groningen een 20-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld. De verdachten konden worden aangehouden met behulp van videobeelden van het cameratoezicht in de binnenstad. Het slachtoffer wordt benaderd voor het doen van aangifte. Beide mannen werden in een cel ingesloten.

Een 28-jarige man uit Groningen werd ook aangehouden. Toen de agenten bezig waren met het aanhouden van hiervoor genoemde verdachten, wilde de Stadjer niet luisteren naar de aanwijzingen van een agent. Ondanks meerdere waarschuwingen om weg te gaan, bleef de 28-jarige staan. Hierop werd ook deze man aangehouden. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Hardleers automobilist raakt auto kwijt

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond op de Jeverweg in Groningen de auto van een 25-jarige man uit Groningen in beslag genomen. Politieagenten zagen de betreffende auto rijden, terwijl alleen de stadslichten werden gevoerd. De bestuurder werd even later gecontroleerd. Al snel bleek dat de 25-jarige reed zonder geldig rijbewijs. Bij navraag werd vastgesteld dat de verdachte de afgelopen twee jaren al vijf keer bekeurd was voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Na overleg met de officier van justitie werd de auto van de Stadjer in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na mishandeling vriendin

TEN POST De politie heeft zaterdagavond in de Jan Zijlstraat in Ten Post een 21-jarige man uit Appingedam aangehouden voor mishandeling en vernieling. De Damster wordt ervan verdacht dat hij zijn 17-jarige vriendin uit Delfzijl in de betreffende woning heeft mishandeld. Daarnaast wordt de man ervan verdacht dat hij een raam van de voordeur van die woning heeft vernield. De verdachte werd aangehouden en in een cel ingesloten. Zijn vriendin heeft al aangifte van het geweld gedaan. De Damster wordt vandaag gehoord. De politie stelt een onderzoek in.