Politie Drenthe

Zondag 7 augustus 2011

Provincie Drenthe, 07-08-2011

Diefstal zitmaaier

NIJEVEEN Ergens tussen vrijdag- en zaterdagavond is uit een niet afgesloten schuur bij een woning aan de 1ste Nijeveense Kerkweg in Nijeveen een zitmaaier gestolen. De naast gelegen woning werd tevens geheel doorzocht door de inbreker(s). Hieruit werd echter niet meegenomen. Heeft u iets gezien of weet u meer, bel dan met de politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Verkeersongeval

NIETAP Zaterdagochtend vond er een verkeersongeval plaats op de J.P. Santeeweg te Nietap. Een 23-jarige inwoner uit Marum die in de richting van Nietap reed, raakte de controle over zijn stuur kwijt. Hij kwam hierdoor tegen een boom terecht in de rechterberm. Door de klap geraakte de auto opnieuw op het wegdek. Een 75-jarige inwoner uit Een kon zijn voorligger niet meer ontwijken en botste er bovenop. Hij en zijn passagiere kwamen met de schrik vrij. De 23-jarige automobilist is met een hoofdwond voor controle naar het Martiniziekenhuis in Groningen gegaan. De politie doet nader onderzoek naar het ongeluk.

Verwarde mannen aangehouden

KLAZIENAVEEN De politie heeft zaterdagochtend een 32-jarige verwarde man uit Klazienaveen aangehouden bij zijn woning. De man had zijn woning van binnen totaal vernield en was tevens met zijn auto tegen een muurtje aangereden. De man, die in een hulpverleningstraject zit, is overgebracht naar het bureau.

EMMEN In Emmen heeft de politie zaterdagavond aan het Mussenveld een 61-jarige verwarde man aangehouden. De politie kreeg een melding dat de man in overspannen toestand buiten zou lopen. Ter plaatse bleek de man niet aanspreekbaar waarop hij is meegenomen naar het bureau. Een arts is in kennis gesteld.

Wildplassen

ASSEN - Een 32-jarige Assenaar werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Mulderstraat op verdenking van wildplassen en het niet willen tonen van een ID-kaart. Surveillerende agenten zagen de verdachte toen hij stond te plassen tegen de gevel van de rechtbank. De verdachte kreeg de agenten in het vizier en ging er vandoor. De politie vond de man even later aan de Mulderstraat. Hij weigerde zich te identificeren waarop hij werd aangehouden. De man is overbracht naar het politiebureau.

Diefstal op het water

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen uit Meppel aangehouden op verdenking van diefstal uit een boot. Het tweetal (22 en 24 jaar) werd door een getuige gezien toen ze van een boot aan de Prins Hendrikkade spullen aan het overladen waren naar hun eigen boot. De politie trof het tweetal met hun boot aan de Bunskamp. Aan boord vonden zij onder andere een statafel en een reddingsboei uit de eerder genoemde boot. Het tweetal is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader verhoor.

Alcohol in het verkeer

EMMEN Zaterdagavond ontving de politie een melding dat een weggebruiker mogelijk met drank op achter het stuur zou zitten. Agenten troffen de 45-jarige inwoner uit Staphorst aan de Rondweg in Emmen.De blaastest gaf een F (fail) aan waarop de man is aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man vervolgens 495 ug/l. Hij ontving een rijverbod van vijf uur en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Huiselijk geweld

SCHOONLOO De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag een 41-jarige inwoner uit Almere aan. Hij wordt er van verdacht op een camping in Schoonloo zijn 36-jarige vriendin (tevens uit Almere) geslagen te hebben. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Mishandeling

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man uit Assen aangehouden aan de Brinkstraat in Assen. De man wordt er van verdacht een 54-jarige man te hebben geslagen toen deze de verdachte aansprak op zijn wildplasgedrag aan de Marktstraat. Op basis van getuigenverklaringen kon de 21-jarige verdachte even later aangehouden worden. Tijdens deze aanhouding bemoeide een 24-jarige inwoner uit Rolde zich herhaaldelijk met het werk van de agenten. Hij werd tot meerdere malen gevorderd om weg te gaan. Dit deed hij niet waarop hij uiteindelijk werd aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het bureau voor nader verhoor.

Getuigenoproep inbraak woning

PATERSWOLDE Tussen vrijdag 16.00 uur en zaterdag 14.00 uur werd er ingebroken in een woning aan het Jan Pelleboerplein in Paterswolde. De inbreker(s) verschafte(n) zich toegang door een tuindeur aan de achterkant van de woning te forceren. De woning werd doorzocht en onder andere diverse gouden sieraden werden meegenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Heeft u iets gezien of weet u meer, bel dan met de politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Aanhouding en luchtdrukgeweer

ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag aan de Marterslag in Assen een 32-jarige inwoner uit Assen aangehouden op verdenking van het schieten op een eend met een luchtdrukgeweer. Getuigen hoorden aan de Meeuwsmesschen in Assen een knal. Zij zagen toen ze de richting van het geluid opkeken mogelijk een loop van een geweer uit het raam van een auto steken. Zij noteerden het kenteken en belden de politie. De politie hield de 32-jarige Assenaar aan en nam het luchtdrukgeweer in beslag. De politie doet nader onderzoek naar de zaak. De man is inmiddels heengezonden.

Fietsendieven

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 2 jongemannen (18 en 19 jaar) uit Emmen aangehouden op de Angersloerdijk in Emmen. Surveillerende agenten werden getipt dat de jongens met een afgesloten fiets rondliepen. Toen ze de politie in het vizier kregen, zouden ze de fiets hebben achtergelaten en vervolgden zij hun weg. Ter plaatste vond de politie een afgesloten fiets die er vlak daarvoor nog niet stond. De 2 mannen zijn hierop aangehouden op verdenking van fietsendiefstal en overgebracht naar het bureau voor nader verhoor.