Politie Gelderland-Zuid

Inbreker aangehouden na zoekactie

Wijchen, 07-08-2011 o De politie van Wijchen heeft zaterdagavond een 18-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht te hebben ingebroken in een woning aan de Graafseweg in Wijchen. Bij de zoekactie naar de inbreker is ook een helikopter van het KLPD ingezet.

Na de melding dat in een woning aan de Graafsweg een inbreker was overlopen en dat die een maïsveld langs de Woordsestraat in was gevlucht, werd een zoekactie gestart. Ook een helikopter van het KLPD deed aan de zoekactie mee. Even later kwam een melding dat een jongen had aangebeld bij een woning in de wijk Kerkeveld met het verzoek om zich te kunnen wassen omdat hij onder de modder zat. De bewoner van die woning vond dat nogal vreemd en belde met zijn verhaal de politiemeldkamer.
Zo werd een vrij nauwkeurig signalement verkregen dat enkele politiemensen herkenden als dat van een jongen die zich regelmatig ophield bij de Zuiderpoort. Daar werd hij dan ook even later aangetroffen. Zijn kleding voldeed aan de kleding die in het signalement was genoemd.
De jongen is aangehouden en op het politiebureau in verzekering gesteld.
(03)

Laatst gewijzigd 07-08-2011 11:31 | © Regio Gelderland-Zuid |