Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 7 augustus

Noord-Holland Noord, 07-08-2011 o 13.00 uur

Obstakel op de A7

Wieringermeer, zaterdag 6 augustus 2011. Rond 02.45 uur is 33-jarige motorrijder uit Den Helder op de A7 geconfronteerd met een fiets, die op de rijbaan lag. De man kon de fiets niet meer ontwijken en reed eroverheen. Hij heeft desondanks zijn evenwicht kunnen bewaren en is ongedeerd gebleven. De motorfiets is beschadigd afgevoerd. De fiets is vermoedelijk van een fietsdrager gevallen. De politie doet aan de hand van kenmerken van fiets onderzoek naar de eigenaar.

Mountainbiker gewond

De Koog, vrijdag 5 augustus 2011. Omstreeks 17,15 uur is op een fietspad langs de Ruijslaan een Duitse toerist (met onbekende leeftijd) op zijn mountainbike ten val gekomen. Hij reed op volle snelheid toen hij hard moest remmen voor een jongetje dat uit tegenovergestelde richting kwam en slingerde. De mountainbiker sloeg daarbij over de kop. Hij is met onbekend letsel naar het Gemini Ziekenhuis in Den Helder gebracht. Het kind bleef ongedeerd.

Slingerend over de weg

Hoorn, zaterdag 6 augustus 2011. Bij de meldkamer van de politie kwam de melding dat een auto op de provinciale weg reed, waarvan de bestuurder mogelijk onder invloed van alcohol zou zijn. Politiemensen hebben post gevat in de buurt van genoemde locatie. Toen zij de auto zagen hebben zij een stopteken gegeven. De gebrekkige rijstijl van de bestuurster, een 21-jarige vrouw uit Polen, bleek niet door alcohol te komen. De vrouw reed zonder rijbewijs en was niet in staat te rijden. Zij is aangehouden en er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Inbraak in woning

Warmenhuizen, vrijdag 5 augustus 2011. Rond 12.00 uur kwam bij de politie de melding dat er ingebroken was in een woning aan de Veilingweg. De politie constateerde dat men was binnengekomen door een zijraam te forceren. De gehele woning was doorzocht. Onbekend is wat vermist wordt. De eigenaar van de woning was niet thuis en ook niet bereikbaar. De politie heeft met behulp van de buurman de woning afgesloten.

Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren

Alkmaar, zaterdag 6 augustus. De politie heeft om 06.00 uur op de Nollenweg een 20-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden, die teveel gedronken had. Zijn rijdrag gaf hier aanleiding toe. Hij blies 410 ug/l, terwijl maximaal 90 ug/l is toegestaan voor een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Jongens aangehouden na brandstichting

Hippolytushoef, vrijdag 5 augustus 2011. Twee 15-jarige jongens uit Hippolytushoef zijn aangehouden nadat zij rond 19.30 uur op het schoolplein bij de basisschool in hun woonplaats brandbaar materiaal hadden verzameld en aangestoken. De gealarmeerde politie kon het vuur nog tijdig doven. Getuigen hadden de jongens herkend. Zij zijn beiden, na overleg met hun ouders, overgedragen aan Bureau HALT.

Aanrijding met gewonden

Heerhugowaard, vrijdag 5 augustus 2011. Om 16.15 uur heeft op de Hasselaarsweg een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een 71-jarige bestuurder en zijn 64-jarige partner uit Zuid-Scharwoude reden vanuit de Altonstraat rechtsaf de Hasselaarsweg op. De bestuurder had daarbij de snelheid van de 21-jarige man uit Heerhugowaard, die op de Hasselaarsweg in de richting van Langedijk reed, niet goed ingeschat. Hoewel de Heerhugowaarder hard remde, kon hij de aanrijding met het echtpaar uit Zuid-Scharwoude niet voorkomen. Alle drie betrokkenen zijn per ambulance naar het MCA in Alkmaar vervoerd. Twee van hen konden snel huiswaarts keren. De 71-jarige man blijft vanwege een hoofdwond ter observatie in het ziekenhuis. Beide autos zijn zwaar beschadigd. Getuigen verklaarden dat de 21-jarige man te hard reed ( 50 km per uur is maximaal toegestaan). De hoge snelheid wordt bevestigd door het voorlopige onderzoek van de politie. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Nader technisch onderzoek moet uitwijzen wat de precieze toedracht is van het ongeval.

Snelheidscontroles op 50 km-wegen

Een paar kilometer te hard rijden binnen de bebouwde kom kan dramatische gevolgen hebben, vooral voor fietsers en voetgangers. Daarom controleert de politie regelmatig op 50 km-wegen en doet hiermee een beroep op het verantwoordelijkheidsbesef van automobilisten.

Bergen, vrijdag 5 augustus 2011Op de Landweg heeft de politie tussen 10.30 en 13.30 uur gecontroleerd. Van de ruim 400 passanten reden 60 bestuurders harder dan 50. De hoogst gemeten snelheid was 79 km per uur.

Alkmaar, vrijdag 5 augustus 2011. Tussen 14.00 en 17.30 uur reden op de Koelmalaan 145 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 89 km per uur. Op de Kennemerstraatweg heeft de politie tussen 18.30 en 21.00 uur op snelheid gecontroleerd. Er passeerden 313 autos, daarvan reden 80 te hard. De hoogst gemeten snelheid was daar 77 km per uur.

Aanhoudingen na burenruzie

Opmeer, zaterdag 6 augustus 2011. De politie heeft rond 19.30 uur in de Schoolstraat twee mannen van 41 en 43 jaar aangehouden. Zij worden onder meer verdacht van mishandeling van een 20-jarige buurman. Aanleiding van de ruzie zou zijn het slaan met deuren door het slachtoffer. De beide verdachten gingen verhaal halen grepen het slachtoffer bij de keel en sloegen een tafel kapot. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling en vernieling.

Mishandeling

De Koog, zondag 7 augustus 2011. Om 00.15 werd bij de politie gemeld, dat op Brink autos zouden worden vernield. Toen politiemensen arriveerden, hoorden zij van omstanders dat een jongen mishandeld was. Zij troffen de gewonde man op hoek met de Dorpsstraat. Het ging om een 21-jarige man uit Hengelo. Getuigen verklaarden, dat de jongen voor de grap een ruitenwisser van een auto omhoog zette. Daarop kwam een man, die hem met een hard voorwerp sloeg en toen hij op de grond lag tegen het lichaam schopte. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij heeft aangifte van mishandeling gedaan.Het signalement van de verdachte luidt: man, groot postuur, kaal en gekleed in een donkere jas en spijkerbroek.

Aanhoudingen voor wapenbezit

Alkmaar, zaterdag 6 augustus 2011. Rond 19.00 meldde een getuige, dat op de Laan van Brussel een man liep met een vuurwapen in zijn broeksband. Op de Postiljonstraat trof de politie de man, die aan het gemelde signalement voldeed en nog twee mannen met een op een vuurwapengelijkend voorwerp. De laatste twee lieten hun wapen bij het zien van de politie direct uit hun handen vallen. Zij zijn aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De andere man, een 21-jarige Alkmaarder, droeg inmiddels het vuurwapen niet meer in zijn broeksband. Hij gedroeg zich zeer agressief en schold de politiemensen uit. Hij is aangehouden voor belediging van politiemensen en voor vermoedelijk wapenbezit. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het wapenbezit.