Politie Twente

Man bedreigt horecapersoneel
Almelo
Een 47-jarige man uit Almelo is vrijdag 5 augustus aangehouden voor bedreiging.

Rond 21.00 uur werd door een medewerker van een horecagelegenheid aan het Marktplein in Almelo melding gedaan van een lastige klant, die de zaak niet uit wilde. De 47-jarige man gedroeg zich vervelend. Daarop verzocht het horecapersoneel de man de zaak te verlaten. Hierop werd hij kwaad en bedreigde de horecamedewerker. Agenten hebben de man aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gegaan. (2011074948)

Douchegel dief aangehouden
Enschede
Een 40-jarige man uit Enschede is vrijdag 8 augustus aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 20.00 uur zagen agenten de man met haast een supermarkt aan de Zonstraat in Enschede uitkomen. Ze vertrouwden dit niet en zijn achter de man aangegaan. Uit navraag bij de supermarkt werd duidelijk dat de man douchegel in zijn rugtas had gestopt, die hij niet had betaald. Agenten hebben de man aangehouden. Hij is veelpleger en voor verder onderzoek in verzekering gegaan. (2011074958)

Winkeldief loopt tegen de lamp Hengelo
Een 44-jarige man uit Arnhem heeft op vrijdag 5 augustus rond 08.15 uur winkeldiefstal gepleegd bij een supermarkt aan het Thiemsbrug in Hengelo. Winkelpersoneel had gezien dat de man een blikje onder zijn jas had gestopt. Hij wilde zonder te betalen hiermee de winkel uitgaan. Gealarmeerde agenten hebben de man aangehouden. Hij had ook nog een straf openstaan, daarop is hij ingesloten. (2011074678)

Huisverbod
Twenterand
Een 42-jarige man uit de gemeente Twenterand is vrijdag 5 august aangehouden voor huiselijk geweld. Hij heeft een huisverbod gekregen. De hulpverlening is opgestart. (2011074211)

Huisverbod

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.

De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Binnen drie weken al rijbewijs kwijt Nijverdal
Een 21-jarige man uit Almelo is zaterdag 6 augustus rond 01.30 uur aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man is beginnend bestuurder.

Agenten reden achter automobilist op de Grotestraat in Nijverdal. Hij had de verlichting van zijn auto niet aan. De man parkeerde de auto een klein stukje verderop. Agenten hebben de man laten blazen. Hierdoor werd duidelijk dat hij teveel alcohol had gedronken. Uit de ademanalyse bleek dat hij een promillage van 1,01 had. Het rijbewijs van de man, dat hij nog geen drie weken had, is ingevorderd. (2011074996)

Getuigen gezocht
Hengelo
Politie Twente, team Hengelo, wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van het gevaarlijke rijgedrag van twee personen in een blauwe Volkswagen Lupo op de A35 bij de afslag Twentekanaal.

Twee vrachtwagenchauffeurs reden donderdag 4 augustus rond 15.00 uur achter elkaar op de A35 in de richting van Enschede. Op dat moment werden ze via de vluchtstrook ingehaald door twee mannen in een blauwe Volkswagen Lupo. De Lupo ging voor de vrachtwagens rijden en remde flink. Vervolgens is de Lupo tussen de vrachtwagens gaan rijden. De chauffeurs hebben daarop de afrit Hengelo-Zuid genomen, maar de mannen in de Lupo haalden de vrachtwagens in. Ze hebben de auto dwars op de rijbaan gezet, waardoor de vrachtwagenchauffeurs moeten stoppen. De mannen zijn uit de auto gestapt en probeerden het portier van de vrachtwagens te open. Toen dit niet lukte zijn de mannen weer in de auto gestapt en verder gereden.

Politie Twente zoekt getuigen van dit incident. Daarnaast wil de politie met mensen spreken die meer kunnen vertellen over de blauwe Volkswagen Lupo en de twee inzittenden. Contact opnemen met Politie Twente, team Hengelo kan via: 0900-8844. (2011074996)

Drie verdachten aangehouden na achtervolging Oldenzaal
Vrijdagavond 5 augustus zetten agenten omstreeks 20.00 uur een achtervolging in nadat zij een auto wilden controleerden en deze wegreed. Tijdens de achtervolging door Oldenzaal werden hoge snelheden bereikt.

Op de Enschedesestraat kon de auto worden klemgereden. Een politieauto raakte hierbij beschadigd. De drie verdachten sprongen uit de auto en probeerden weg te rennen, maar konden door agenten worden achterhaald. De drie verdachten, een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en twee mannen van 26 en 37 uit Enschede, werden aangehouden.

Tijdens de vlucht zagen getuigen dat er spullen uit de rijdende auto werden gegooid. Deze zijn door de politie gevonden en zijn waarschijnlijk afkomstig van meerdere diefstallen. De politie heeft de zaak in onderzoek. De verdachten zijn in verzekering gesteld ingesloten in het Arrestantencomplex in Borne. (2011074941)

Twee mannen bedreigen horecamedewerkster Oldenzaal
Vrijdagavond 8 august hebben agenten van Politie Twente twee mannen aangehouden voor bedreiging van een horecamedewerkster. Een derde man is aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

Rond 22.00 uur hebben twee mannen een 32-jarige medewerkerster van een horecagelegenheid aan de Waagstraat in Oldenzaal bedreigd. Daarbij is ondermeer met barkrukken gegooid en is de medewerkster onzedelijk betast. De derde man heeft geen bedreigingen geuit maar was wel vervelend.

Agenten hebben de twee mannen, een 24 en een 27-jarige Oldenzaler, verderop aangehouden. De 24-jarige heeft zich bij zijn aanhouding verzet. Beide mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gegaan. De 25-jarige man bemoeide zich met de aanhouding en is later aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. (2011074978)

5 mannen aangehouden voor stelen golfkarretje Almelo
Agenten van de politie Twente hebben zaterdag 6 augustus 5 mannen aangehouden voor diefstal van een golfkarretje.

Rond 05.00 uur werden politieagenten op het Waagplein aangesproken door een getuige die had gezien dat een groep jongens een golfkarretje met aanhanger had gestolen. Het karretje werd gebruikt voor de opbouw van de markt. Korte tijd later kwam er een melding binnen van een ongeluk iets verderop op de Irisstraat waarbij een kar over de kop was gegaan. Het golfkarretje had daarbij twee geparkeerde auto's geraakt. Uiteindelijk heeft de politie 5 mannen aangehouden. Drie 18-jarige mannen en een 17-jarige jongen uit Almelo en een 20-jarige man uit Enschede. Een 18 en de 17-jarige zijn in verzekering gegaan. (2011075048)

Verdachte van overval aangehouden Enschede
Zaterdagavond 6 augustus heeft Politie Twente een 39-jarige man uit Enschede aangehouden op verdenking van het plegen van een overval.

Omstreeks 19.45 uur werd er een overval gepleegd bij een supermarkt aan het Stationsplein in Enschede. De dader bedreigde een medewerkster met een steekwapen en kon geld wegnemen. Enige tijd later zagen agenten aan de Mooienhof een man die sterk aan het signalement van de dader voldeed. De man werd aangehouden, waarbij bewijslast werd aangetroffen.

De politie onderzoekt of er een relatie bestaat met eerdere overvallen en pogingen tot die recent hebben plaatsgevonden in Enschede. Dezelfde avond vond eveneens een poging tot overval plaats bij een supermarkt aan de Maanstraat in Enschede. Hierbij werd getracht geld weg te nemen, maar dit mislukte. De 39-jarige Enschedeër is in verzekering gesteld en ingesloten in het Arrestantencomplex in Borne. (2011075206)

Jongen aangereden
Enschede
Een 13-jarige jongen uit Enschede is zaterdag 6 augustus gewond geraakt bij een aanrijding.

Rond 11.00 uur kwam de melding binnen van het ongeluk bij het paardenconcours aan de Lossersestraat in Enschede. Een 46-jarige vrouw uit Enschede wilde de auto met trailer parkeren. Daarbij zag ze de jongen over het hoofd. Hij kwam onder de trailer terecht. De jongen is met ondermeer beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. (2011075079)

Man met mes aangehouden
Almelo
Een 22-jarige man uit Almelo is zondag 7 augustus aangehouden in een uitgaansgelegenheid aan het Waagplein in Almelo.

Rond 04.00 kwam er een melding binnen van een beveiliger dat er een man met een mes in een horecagelegenheid stond. De beveiliger kon een goed signalement doorgeven. Kort daarna konden agenten de man aanhouden. Hij had het mes nog bij zich. De man vertelde dat hij ruzie had gehad met een andere man en dat hij verhaal wilde halen. De 22-jarige man is ingesloten. (2011075314)

07-08- 2011



Politie Twente