Politie Gelderland-Midden

Amsterdammer opgepakt wegens belediging en verzet
Publicatiedatum: 7-8-2011 14:25:24

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 7 augustus een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden op de Varkensstraat. De man wordt verdacht van belediging van een agent. Toen de agent hem vertelde te zijn aangehouden zou hij zich hevig hebben verzet.

De agenten zagen rond tien voor half vijf dat de Amsterdammer uit een horecagelegenheid werd gezet. De man zou zich vervelend hebben gedragen. De agenten spraken de man aan en verzochten hem weg te gaan. Hierop beledigde hij de agent en werd hij aangehouden. Nadat hij onder controle was gebracht werd de Amsterdammer ingesloten op het politiebureau.
(2011090555-lh)

Handen af van politie-ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Beschonken Arnhemmer rijdt zonder rijbewijs

Publicatiedatum: 7-8-2011 14:24:31

ARNHEM - Een 23-jarige man uit Arnhem is in de nacht van zaterdag op zondag 7 augustus door de politie aangehouden op de Batavierenweg. De man bleek te veel alcohol te hebben gedronken en geen rijbewijs te hebben.

De agenten zagen de man rond tien over half vijf rijden over de Batavierenweg toen hij plotseling de auto midden op de weg parkeerde. De agenten controleerde de bestuurder en vroegen hem zijn personalia. Hij bleek een valse naam op te hebben gegeven waarop hij aangehouden werd. Ook controleerde ze de Arnhemmer op het gebruik van alcohol. Onderzoek wees uit dat hij met een promillage van 1.44 had gereden. De man heeft meerdere boetes gekregen.
(2011090576-lh)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Arnhemmer aangehouden wegens mishandeling buurman
Publicatiedatum: 7-8-2011 14:22:25

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 6 augustus een 40-jarige Arnhemmer aangehouden bij zijn woning in de wijk Sint Marten. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 52-jarige buurman.

Het slachtoffer zou die avond een aantal maal de Arnhemmer hebben gevraagd zijn muziek wat zachter te zetten. Rond één uur zou de muziek weerd hard aan hebben gestaam waarop het slachtoffer bij zijn buurman aan de deur ging met het verzoek of het wat stiller kon. Er ontstond tussen beiden een handgemeen. Toen alles weer rustig was wilde het slachtoffer zijn woning inlopen waarbij hij door de Arnhemmer in zijn gezicht geslagen werd. Hij verklaarde tegenover de agenten aangifte te willen doen.
(2011090182-lh)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Arnhemmers opgepakt na bedreiging portier

Publicatiedatum: 7-8-2011 14:19:27

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 7 augustus twee Arnhemmers van 19 en 21 jaar aangehouden in het uitgaansgebied in Arnhem. Het duo zou kort daarvoor een 28-jarige man uit Eerbeek hebben bedreigd die op dat moment werkzaam was als portier bij een uitgaansgelegenheid. Het slachtoffer verklaarde dat om onbekende reden het duo hem woordelijk zou hebben bedreigd. Ook zouden ze handgebaren hebben gemaakt die volgens het slachtoffer bedreigend overkwamen. De agenten hielden op aanwijzen van het slachtoffer het duo aan. (2011090530-lh)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---