Politie Kennemerland

Alcoholcontroles

Santpoort Noord, Overveen, Haarlem, 07-08-2011

SANTPOORT-NOORD, 5 augustus/6 augustus- De politie controleerde vrijdag en zaterdag op verschillende locaties op alcoholmisbruik. Op de Zeeweg werden 280 blaastesten afgenomen. Hierbij bleek één bestuurder teveel gedronken te hebben. Één bestuurder kreeg een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs. In de Hoofdstraat werkten 340 bestuurders mee aan een blaastest. Hier hadden er drie te diep in het glaasje gekeken. Één van hen, een bromfietser, bleek vier keer de toegestane hoeveelheid gedronken te hebben en kon zijn rijbewijs inleveren. Één bestuurder kreeg een boete omdat hij toch reed terwijl zijn rijbewijs al was ingevorderd. Op de Hagelingerweg hadden van de 125 gecontroleerde bestuurders er zeven teveel gedronken. Drie van hen konden hun rijbewijs direct inleveren. Één bestuurder kreeg een boete voor het rijden zonder rijbewijs.

OVERVEEN/HAARLEM, 6 augustus/7 augustus Bij een alcoholcontrole op de Julianalaan werden zaterdagavond twee aanhoudingen verricht. 300 Bestuurders werkten mee aan een blaastest. Één van hen had teveel gedronken en de ander werd aangehouden voor joyriding en rijden zonder rijbewijs.

Op de Turfmarkt hebben 150 bestuurders een blaastest afgelegd. Vijf van hen hadden teveel alcohol gedronken. De agenten hebben één rijbewijs ingevorderd.
Bij een alcoholcontrole op de Schoterweg werkten 45 bestuurders mee aan een blaastest. Drie van hen hadden te diep in het glaasje gekeken. Alle betrokkenen krijgen een boete.