Ingezonden persbericht


( B E E L D B E R I C H T )
Amsterdam, 7 augustus 2011

Ruim 10.000 bezoekers in Het Concertgebouw

BankGiro Loterij Jubileumconcerten met Ilse DeLange, Alain Clark en Wibi Soerjadi groot succes

Vandaag sloten Ilse DeLange, Alain Clark en Wibi Soerjadi een succesvolle concertreeks af in Het Concertgebouw in Amsterdam. Tijdens de BankGiro Loterij Jubileumconcerten op 5, 6 en 7 augustus brachten ze pop- en klassieke muziek bij elkaar. Initiatiefnemer van de reeks concerten is de BankGiro Loterij, die dit jaar 50 jaar bestaat. De loterij onderstreept door de organisatie van de jubileumconcerten haar rol als dé cultuurloterij van Nederland.

foto: Roy Beusker

Tijdens de concertreeks nam gastheer Leo Blokhuis het publiek mee op reis door vijftig jaar muziekgeschiedenis. Ilse DeLange en Alain Clark verrasten het publiek door voor het eerst samen een duet te zingen. Ook trad het Italiaanse vader en dochter duo Sandra & Tony Alessi op. De artiesten werden muzikaal ondersteund door het orkest van Stephan Geusebroek. www.bankgiroloterij.nl

----------

BankGiro Loterij
In 2011 bestaat de BankGiro Loterij 50 jaar. Ooit begonnen als de Katholieke SUS-loterij (Sla uw Slag) is deze loterij via enkele naamswijzigingen uitgegroeid tot wat ze nu is: dé cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij wil cultuur in Nederland behouden en bevorderen. Daartoe steunt de BankGiro Loterij 57 begunstigden - musea, monumenten en andere organisaties - die actief zijn op het terrein van cultuur. In 2010 leverden de loterijactiviteiten een afdracht aan de begunstigden op van bijna 60 miljoen euro, geld dat is bijeengebracht door de 750.000 deelnemers.

----------

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht