Ingezonden persbericht


Van der Zande naar elfde plaats op Nürburgring

Renger van der Zande heeft een elfde plaats behaald op de Nürburgring, de zesde ronde in het DTM-kampioenschap. De Mercedes-coureur mocht na zijn ijzersterke kwalificatie op zaterdag als negende van start gaan en lag op puntenkoers tot een tegenstander hem bijna van de baan ramde.

"Het was een wonder dat ik de auto nog op het asfalt wist te houden", vertelde Van der Zande, die na een goede beginfase van de race rond de zevende, achtste plek lag. "Filipe Albuquerque reed echt vol in mijn zijkant en dat leverde een hoop schade aan de auto op. Ondanks dat de wagen behoorlijk gehavend was, wist ik nog wel snelle tijden te rijden, waardoor ik uiteindelijk nog de vierde Mercedes-rijder was. Dat is positief, maar er had natuurlijk veel meer ingezeten."

"We hebben de eerste helft van het seizoen nu achter de rug. Ik heb erg veel geleerd en ben er klaar voor om punten te gaan scoren. Helaas mocht het vandaag niet zo zijn, maar ik zal tijdens de zomerstop hard werken om op Brands Hatch een nieuwe gooi te kunnen doen!"

Het DTM-circus bezoekt Brands Hatch in het weekend van 2, 3 en 4 september.