Gemeente Voerendaal


\ 26/7/2011 - Rioolcontrole in de wijken Kunderhoes en Lindelauf Op maandag 8, dinsdag 9 en waarschijnlijk ook woensdag 10 augustus 2011 vindt een controle plaats van de rioolstelsel in de wijken Kunderhoes en Lindelauf. Deze controle vindt plaats met behulp van Riosonic. Dit systeem maakt gebruik van het principe dat geluid door een holle buis over grote afstand wordt overgedragen. Door een sterke geluidsbron (sonic) in de inspectieput van het hoofdriool te plaatsen is het geluid tot circa 100 meter van de sonic met meetapparatuur te meten. Op deze wijze wordt gecontroleerd of het riool op de juiste put is aangesloten.

Eventuele overlast wordt veroorzaakt door het monotone geluid dat de sonic in de rioolput maakt. Dit geluid verplaatst zich via holle buizen voort, waardoor het mogelijk is dat het geluid in uw woning hoorbaar is. Mocht dit het geval zijn hoeft u zich geen zorgen te maken, het geluid veroorzaakt geen schade aan uw gehoor.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande nadere informatie wensen, kunt u contact opnemen met Jos Cox, afdeling Beheer.