Gemeente Lansingerland

RSS

Start werkzaamheden Dorpsstraat Bleiswijk

Al enkele jaren zijn de winkeliers en bewoners van de Dorpsstraat, Kerkstraat en de Plaats in Bleiswijk in gesprek met de gemeente om het centrumgebied aantrekkelijker te maken.
Eén van de belangrijkste elementen is een nieuwe inrichting van het openbaar gebied. Na een jaar van intensieve samenwerking met de betrokken partijen, ligt er nu een goed en ambitieus plan dat klaar is voor uitvoering.

Op maandag 8 augustus a.s. start aannemingsbedrijf Stuit BV uit Bergschenhoek met de uitvoering van het plan. Als eerste wordt de riolering tegenover de Jumbo aangepakt. Tegelijkertijd start Joulz op dezelfde plaats in opdracht van Stedin met de vervanging van gasleidingen in de Dorpsstraat, Kerkstraat en de Plaats. Aannemer Baas verricht deze werkzaamheden. Bewoners worden tijdig over het tijdstip van de inpandige werkzaamheden (huisaansluitingen) geïnformeerd.

Dorpstraat Bleiswijk

Uitvoeringsaanpak
Alle deelnemende partijen hebben samengewerkt om te komen tot een gezamenlijke uitvoeringsaanpak. Hierin staat bijvoorbeeld dat er nooit meer dan 120 meter weg tegelijk in uitvoering is en dat er toch snel gewerkt kan worden. Omdat er in Bleiswijk dit najaar meerdere werken tegelijkertijd in uitvoering zijn en een correcte verkeersafwikkeling zeer belangrijk is, is een specialist op dat gebied ingeschakeld. Versluys Verkeerstechniek uit Bodegraven verzorgt in opdracht van de gemeente de omleidingsplannen.

Informatie
Via publicaties op de website van de gemeente www.lansingerland.nl, artikelen in Gemeentenieuws in De Heraut, posters bij de winkeliers in het dorp en via tekstkarren aan het begin van het werk, wordt het publiek geïnformeerd over bereikbaarheid en verkeersafwikkeling.

Mocht u gedurende de uitvoering vragen hebben, dan kunt u deze stellen via het callcenter van de gemeente (010) 800 40 00. U kunt ook telefonisch een afspraak maken met de projectbegeleiding om zaken te bespreken. Elke woensdagochtend (vanaf 10 augustus a.s.) tussen 09.00 en 11.00 uur is er een spreekuur in het gemeentehuis in Bleiswijk.