Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

4 augustus 2011

HENK SCHIFFMACHER, SIMONE KLEINSMA EN YVONNE KROONENBERG BIJ 'PAAL 020'

De drukbezochte strandtent van RTV Noord-Holland, 'Paal 020', verwelkomt ook volgende week een keur aan interessante gasten. Het zomers magazine dat elke werkdag om 17:15 uur te zien is, ontvangt dan onder anderen Tonny Eyk, Barbara van Beukering, Henk Schiffmacher, Sjoerd Pleijsier, Simone Kleinsma, Jan Donkers en Hans van Willigenburg.

Onder voorbehoud van wijzigingen komen van maandag 8 augustus tot en met vrijdag 12 augustus de volgende gasten langs bij 'Paal 020':

Maandag 8 augustus brengen schrijfster Griselda Molemans en tattoo-artiest Henk Schiffmacher een bezoek aan 'Paal 020'. Griselda Molemans was jaren een van de gezichten van Studio Sport. Een andere grote liefde naast de sport is het schrijven. Onlangs verscheen haar debuutmisdaadroman Oog van de Naald, dat zich afspeelt in de wereld van tatoeage-artiesten. Niemand minder dan tattoo-artiest Henk Schiffmacher nam onlangs het eerste exemplaar in ontvangst. Ook hij is te gast. Muziek is er van Celine Cairo, een jonge Amsterdamse zangeres, die al heeft opgetreden in Carnegie Hall in New York.

Dinsdag 9 augustus zitten hoofdredacteur van Het Parool, Barbara van Beukering, en schrijver Jan Donkers op het terras. Barbara van Beukering maakte televisie, bladen en staat alweer een paar jaar aan het hoofd van Het Parool. Haar tafelgenoot Jan Donkers is schrijver en Amerika-kenner. Muziek is zijn passie, daar schreef en schrijft hij over en hij presenteerde muziekprogramma's op de radio. Combineer je Amerika en muziek, dan krijg je A Song Journey. Onder die naam staat Donkers in het theater, met singer-songwriter Edo Donkers en zanger-gitarist Abel de Lange, maar ook op het podium bij 'Paal 020'.

Woensdag 10 augustus zijn acteur Sjoerd Pleijsier en schrijfster Yvonne Kroonenberg te gast. Sjoerd Pleijsier waren jaren te zien in de succesvolle comedy 'Toen was geluk heel gewoon'. Nu de comedy is gestopt, zit Sjoerd niet stil en heeft hij zelfs zijn alter ego Simon Stokvis niet aan de wilgen gehangen, want onlangs bracht hij in die hoedanigheid de cd 'Sjansons' uit. Yvonne Kroonenberg is bekend van al haar boeken waarin ze het fenomeen 'man' beschrijft. Zo ook in haar laatste boek 'Was hij in de aanbieding?'. Muziek is er van Jan Groenteman van het collectief Het Nieuwe Lied, dat deze zomer regelmatig te gast is bij 'Paal 020'.

Donderdag 11 augustus is het de beurt aan zangeres en musicalster Simone Kleinsma en presentator Hans van Willigenburg. Simone Kleinsma schittert al jaren in diverse rollen op de Nederlandse bühnes. Binnenkort is ze -wegens succes herhaald- opnieuw in het DelaMar-theater te zien met 'Songbook', een avondvullend programma met prachtige luisterliedjes. Hans van Willigenburg is voor de luisteraars van Radio Noord-Holland de vertrouwde stem van de Hulplijn in de middag tussen 14:00 en 16:00 uur, maar hij is natuurlijk ook jarenlang te zien geweest op televisie, als presentator van Klassewerk en Koffietijd. Maar Hans heeft ook in het theater gestaan. Muziek is er van het jonge muzikale talent Jorryt de Jong, een ontdekking van Tonny Eyk, die vrijdag te gast is bij 'Paal 020'.

Vrijdag 12 augustus sluiten we de week af met componist Tonny Eyk en vioolpedagoge Coosje Wijsenbeek. Tonny Eyk heeft een warm kloppend muzikaal hart. De componist en muzikant verzorgde heel veel muziek voor films en televisie, maar is ook een fietsfanaat. Aan zijn zijde zit vioolpedagoge Coosje Wijsenbeek, die de crème de la crème van het Nederlands viooltalent -zoals Janine Jansen- lesgaf. Begin dit jaar zond de VPRO-radio de documentaire 'De klas van Coosje' uit, over haar volgens sommigen Spartaanse lesmethoden. Ze neemt een aantal jonge vioolleerlingen mee die komen musiceren.

'Paal 020' wordt afwisselend gepresenteerd door Floris Roubos, Aart van Eldik, Roos Abelman, Peter Maarsen en Patricia Nagelkerke. De borrelhappen worden -op geheel eigen wijze- geserveerd door Martin de Eurokok.

'Paal 020':

Elke werkdag om 17:15 uur bij RTV Noord-Holland


---

Noot voor de redactie (