Politie Groningen

Maandag 8 augustus 2011

Provincie Groningen, 08-08-2011

Politie pakt parkeerautomatenkrakers

GRONINGEN De politie heeft zondagochtend op het Nieuwe Kerkhof in Groningen twee mannen (27 en 29 jaar) zonder vaste woonplaats aangehouden. Het duo wordt verdachte van het openbreken van een parkeerautomaat op de hoek Nieuwe Kerkhof met de Nieuwe Boteringestraat in Groningen. De politie werd gewaarschuwd door een alerte getuige. De 29-jarige werd vlakbij de betreffende automaat aangetroffen. Bij fouillering werd de buit in de vorm van (klein)geld bij de verdachte aangetroffen. Even later werd de tweede verdachte, die zich tussen autos had verstopt, gevonden. Beide verdachten werden in een cel ingesloten. Bij de parkeerautomaat werd zowel geld als een uitdraai van de automaat gevonden. Zowel de buit als de andere goederen werden in beslag genomen. Beide verdachten worden vandaag gehoord.

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagochtend in de A.P. Fokkerstraat in Groningen een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij in een woning aan de S.S. Rosensteinlaan in Groningen heeft ingebroken. De politie wist de verdachte in te rekenen dankzij de melding van een alerte getuige. De Stadjer wist in eerste instantie via tuinen, daken en schuttingen te ontkomen. Uiteindelijk wisten de agenten hem in de A.P. Fokkerstraat in te rekenen. De verdachte werd in een cel ingesloten. De politie stelde vast dat in de woning was ingebroken. Het slot van een balkondeur bleek geforceerd te zijn. De politie stelt een nader onderzoek. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Fietsster gewond na val

FARMSUM Een 53-jarige vrouw uit Farmsum is zondagmiddag op de Oosterhorn in Farmsum gewond geraakt. Vermoedelijk ging de vrouw onderuit door het spoor dat glad geworden was door de regen. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel behandeld aan een hoofdwond en diverse blauwe plekken. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval

VLAGTWEDDE Een 74-jarige man uit Sellingen is zondagavond in de Weenderstraat in Vlagtwedde gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Sellinger kwam met zijn rechterwielen in de berm terecht. Hij probeerde te corrigeren, maar verloor toch de macht over het stuur. De auto schampte een boom, waarna het voertuig tegen een tweede boom tot stilstand kwam. Het slachtoffer werd voor nader medisch onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd zwaar beschadigd afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Bromfietser rijbewijs kwijt

GRONINGEN De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige bromfietser uit Groningen. De man reed zonder verlichting op de Westerhaven. Na een stopteken ging de man er vandoor. Hij kon op de Steenhouwerskade aan de kant gezet worden. Bij controle bleek hij onder invloed van 760 µg/l (ongeveer 1,75 promille) alcohol. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbrekers op heterdaad aangehouden

FINSTERWOLDE De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee jongemannen aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht te hebben ingebroken bij een cafetaria aan de Hoofdweg in Finsterwolde. Bij dat pand was een ruit vernield en een kassa weggenomen. Een getuige zag de mannen, vond een lege kassa en alarmeerde de politie. De politie trof de mannen even verderop fietsend aan. Ze waren in het bezit van diverse gereedschappen en een hoeveelheid kleingeld. Hierop zijn de beide jongemannen, een 17-jarige uit Winschoten en een 21-jarige uit Leeuwarden, aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Hun fietsen zijn meegenomen naar het politiebureau. Er wordt onderzocht of deze van diefstal afkomstig zijn. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobiliste gewond bij aanrijding

GRONINGEN Een 31-jarige automobiliste uit Groningen is zondagnacht gewond geraakt. De vrouw botste aan het M.K. Gandhiplein in haar woonplaats op twee geparkeerde autos. De oorzaak van de aanrijding is nog onbekend. De vrouw is door de brandweer uit haar auto bevrijd en met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is bloed afgenomen om vast te stellen of de vrouw onder invloed verkeerde. Zowel de auto van de vrouw als de twee geparkeerde autos zijn afgesleept. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Hennepkwekerij vermoedelijk oorzaak woningbrand

TEN POST Bij politie en brandweer kwam zondagmiddag een melding binnen van een woningbrand aan de Rijksweg in Ten Post. De bewoners konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen en de brandweer had het vuur snel onder controle. Bij de nacontrole werd in de woning een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 100 tot 150 planten. In diezelfde ruimte is de brand begonnen. De technische recherche doet vandaag onderzoek naar de exacte oorzaak van de brand. De bewoners moeten zich binnenkort op het politiebureau melden voor een verklaring.

Hennepkwekerijen leveren gevaar op voor de omgeving. De kans op brand is aanzienlijk. Ook water-, geluids- en stankoverlast zijn vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.