Gemeente Millingen


Millingen blijft deelnemen aan Regionaal Jongerenloket

Het college heeft onlangs besloten dat Millingen aan de Rijn ook in 2012 blijft deelnemen aan het Regionaal Jongerenloket Nijmegen. Zulks onder voorwaarde dat enkele verbeterpunten worden doorgevoerd.

Het Regionaal Jongerenloket is in 2008 opgericht en heeft als doel het voorkomen en bestrijden van voortijdig schoolverlaten en jeugdwerkeloosheid in deze regio. Jongeren tussen de 18 en 27 jaar kunnen worden doorverwezen naar het loket of kunnen zichzelf aanmelden. Het loket biedt vervolgens ondersteuning bij het vinden van een baan of opleiding.

Uit een evaluatie komt naar voren dat het loket positief scoort op punten als ketensamenwerking met partijen in het onderwijs, aanpak van het voortijdig schoolverlaten, kennis en expertise bij de medewerkers en de poortwachtersfunctie.
In dit verband zij opgemerkt dat jaarlijks ca.50 jongeren uit Millingen aan de Rijn zich bij het Jongerenloket melden.

De verbeterpunten die Millingen gerealiseerd wil zien, zijn o.a. vergroting van de bekendheid van het loket onder de jongeren waarbij ook de echte probleemjongeren bereikt moeten worden, verbetering van de overdracht van dossiers naar de regiogemeenten en verbetering van de managementinformatie.

Voor 2012 zal de financiële bijdrage van Millingen aan de Rijn aan het loket naar verwachting ca.
EUR 8500,- bedragen.