Politie Drenthe

Maandag 8 augustus 2011

Provincie Drenthe, 08-08-2011

Aanhouding huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie heeft zondagmorgen een 28-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn ex-vriendin te hebben opgewacht bij haar woning en haar daar te hebben mishandeld. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

Tweetal aangehouden wegens woninginbraak

EMMEN De politie heeft zondagmorgen twee 18-jarige mannen uit Emmen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er mannen waren gezien in een woning aan de Burgmeester Tijmesstraat die daar niet hoorden. Toen agenten daar ter plaatse kwamen bleek dat het tweetal zich toegang tot de woning hadden verschaft en daar verbleven. Beide waren onder invloed van drank en mogelijk ook drugs. Bij controle zijn verschillende soorten harddrugs in beslag genomen. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

DE WIJK Zondagmorgen heeft er een ongeval plaats gevonden op de A28. Een 24-jarige automobiliste uit Hoogeveen reed over de A28 in de richting van Hoogeveen toen zij ter hoogte van De Wijk bij het inhalen vermoedelijk de berm raakte. Toen zij corrigeerde slipte de auto en sloeg enkele malen over de kop. De auto is vervolgens tegen een paal tot stilstand gekomen, met de neus van de auto in een sloot tussen de rijbaan en een tankstation. De vrouw is gewond overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen.

Beschonken bestuurders aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft zondag op maandagnacht een 32-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man rijden over de Bilderdijklaan. De man viel op door zijn afwijkend rijgedrag. Hierop is de man staande gehouden voor een controle. Daar blies hij een A (alert) waarna de man is aangehouden. Hij blies bij de ademanalyse 330 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

FOXWOLDE In de nacht van zondag op maandagnacht heeft de politie een 57-jarige automobilist uit de gemeente Noordenveld aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Rolderwolderweg. De agenten hadden eerder die avond deze auto bij een uitgaansgelegenheid in Foxwolde zien staan. Hierop werd de man staande gehouden voor een controle. Hij blies een A (alert), waarna hij is aangehouden. De man blies bij de ademanalyse 485 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. Tevens wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vervelende man aangehouden

MEPPEL Zondag op maandagnacht heeft de politie een 47-jarige man uit Meppel aangehouden. Kort daarvoor kregen de agenten de melding binnen dat de man al voor de 11e keer die avond/nacht misbruik had gemaakt van 112. Daarna was hij naar het politiebureau in Meppel gegaan en stond daar razend en onder invloed van alcohol voor de deur. De man werd enkele malen gevorderd weg te gaan, maar werd steeds bozer en vervelender. Hierop werd de man uiteindelijke aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Politie controleert verkeer

DRENTHE De politie controleert deze week onder andere het verkeer op 9 augustus op de N386 op snelheid. Op 12 augustus wordt het verkeer in de gemeente Assen gecondoleerd op hun snelheid.