Gemeente Boxmeer


Algemeen

Bekendmaking terinzagelegging ontwerp Structuurvisie Centrum Boxmeer 2025

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxmeer maken bekend dat de ontwerp Structuurvisie Centrum met ingang van dinsdag 9 augustus 2011 op grond van afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken (tot en met 20 september 2011) tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage ligt bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 in Boxmeer. De ontwerp Structuurvisie Centrum Boxmeer 2025 met bijbehorende stukken is ook te raadplegen op www.boxmeer.nl onder het kopje
actueel/bekendmakingen/algemeen. Ook kunt u de ontwerp structuurvisie raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het hebben van een structuurvisie is in maatschappelijk en bestuurlijk opzicht van groot belang. Immers de structuurvisie geeft richting aan de gewenste ruimtelijke inrichting van een gebied, waardoor voor een ieder (o.a. burgers, andere overheden, maatschappelijke organisaties) in algemene zin duidelijk is of bepaalde initiatieven daarbinnen passen. Ook voor het gemeentelijke bestuur is de structuurvisie een belangrijk kader voor de afweging van concrete ruimtelijke beslissingen. De structuurvisie dient verder als basis voor diverse concrete uitvoeringsprojecten, waarin visie wordt vertaald naar daadwerkelijke realisatie. Het uitvoeringsprogramma wordt regelmatig geactualiseerd, waarbij afstemming met het collegeprogramma en de begrotingscyclus van belang is. Dit alles moet leiden tot een centrum in Boxmeer dat goed functioneert, kwalitatief hoogwaardig is, sfeervol en aantrekkelijk voor zowel inwoners als bezoekers.

Wij hebben ingestemd met het ontwerp dat nu ter inzage wordt gelegd. Wij vinden dat de gemeente Boxmeer met de huidige visie een toekomstscenario krijgt, waarbij ambitie en realisme in balans zijn. We verwachten dat de Structuurvisie Centrum Boxmeer 2025 eind 2011 ter vaststelling kan worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Tot en met dinsdag 20 september 2011 is eenieder gerechtigd mondeling en/of schriftelijk zienswijzen ten aanzien van de ontwerp structuurvisie in te dienen bij de gemeenteraad, postbus 450, 5830 AL Boxmeer. Indien u mondeling wilt inspreken dan kunt u zich wenden tot de heer B. Krebbers of mevrouw A. van der Hulst van de afdeling Ruimte en Economie, telefoon (0485) 585911. Verder is er op dinsdag 16 augustus tussen 16.00 en 20.00 in de Raadszaal van het gemeentehuis een inloopmoment, waar de mogelijkheid wordt geboden aan eenieder om de plannen te bekijken en vragen te stellen aan de betrokken medewerkers.

Boxmeer, 2 augustus 2011
Burgemeester en wethouders van Boxmeer

Te downloaden:

* bijlage 3 - beleidsnotitie volkshuisvesting 2010.pdfLees voor
* ontwerp structuurvisie centrum + bijlage 1_web.pdfLees voor

bijlage 2 - onderzoek commerciele voorzieningen Boxmeer.pdf

Zie het origineel