Gemeente Breda

08aug
Handhavingsactie Breda in sportkantine De Ganzerik Bij een integrale handhavingsactie zaterdagochtend 6 augustus om 03.00 uur in de sportkantine van sporthal De Ganzerik in de Haagse Beemden heeft de gemeente een illegaal pokertoernooi aangetroffen. Controleurs van de Gemeente Breda en de Belastingdienst bezochten samen met de politie, de sportkantine. De gemeente wilde controleren op naleving van de drank - en horecavergunning en op het naleven van de sluitingstijden. Ook was er een vermoeden van illegale kansspelen.

In het café waren op het moment van de actie 20 personen aanwezig, inclusief personeel. De uitbater en vergunninghouder was niet aanwezig. Eigenaar van het sportcafé is de Gemeente Breda want het café hoort bij de gemeentelijke sporthal De Ganzerik.

Het café wordt echter gerund door een exploitant. Er was een illegaal pokertoernooi aan de gang. Men mag geen kansspelen organiseren zonder vergunning. De controleurs hebben het toernooi stilgelegd.

Ook is de sluitingstijd van 02.00 uur overtreden. Daarnaast is er schijnbeheer geconstateerd en is daarmee de drank- en horecavergunning niet nageleefd. Die schrijft immers voor dat de vergunninghouder zelf aanwezig moet zijn. Hij was er echter niet. Bovendien was het personeel dat er rondliep illegaal, in die zin dat ze niet op de loonlijst stonden.

De uitbater krijgt voor deze zaken een aanschrijving van de gemeente. De gemeente is voornemens om vaker dit soort controles te doen bij vermoeden van illegale kansspelen.

Handhavingsacties

De gemeente houdt toezicht op naleving van regels om veiligheid en leefbaarheid te verbeteren en overlast zoveel mogelijk te beperken. In de gemeente Breda vinden daarom zeer regelmatig integrale toezicht- en handhavingsacties plaats. Dit zijn er een kleine 50 per jaar. Denk hierbij onder andere aan controles op onrechtmatige bewoning, illegale hennepkwekerijen, illegale werknemers, mensenhandel, strijdig gebruik, verleende vergunningen en ontheffingen, milieuregels, uitkeringsfraude, overtreding of fraude op belastingwetgeving, illegaal aftappen elektra en gas en strafrechtelijke overtredingen. Daarnaast controleert de gemeente regelmatig op kamerverhuur, horeca, smart- grow- en headshops en belwinkels.

Breda, 8 augustus 2011
Deel Handhavingsactie Breda in sportkantine De Ganzerik op Twitter Deel Handhavingsactie Breda in sportkantine De Ganzerik op Facebook Deel Handhavingsactie Breda in sportkantine De Ganzerik op Hyves Formaat: 08-08-2011
Formaat: 08-08-2011
Vervangen riool Van Speijkweg en omgeving duurt langer

De rioolwerkzaamheden in uw wijk lopen uit door het weer en dewerkzaamheden van de nutsbedrijven die langer hebben geduurd. De aannemer hervat zijn we...
0 reacties
Deel Vervangen riool Van Speijkweg en omgeving duurt langer op Twitter Deel Vervangen riool Van Speijkweg en omgeving duurt langer op Facebook Deel Vervangen riool Van Speijkweg en omgeving duurt langer op Hyves 05aug