Gemeente Harlingen



Burgemeester Paul Scheffer vist mee op garnalenkotter HA41

Burgemeester Paul Scheffer is vandaag aan boord gestapt van de garnalenkotter HA41 omdat hij zeer begaan is met de garnalenvissers. Vandaag zal hij de hele dag meedraaien met de bemanning.

Vissers in nood
De garnalenvisserij sector heeft het al tijden moeilijk. Onlangs heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit de vissers verboden prijsafspraken te maken waardoor de prijs voor garnalen gezakt is tot ver beneden de kostprijs. Hierdoor zitten vele garnalenvissers in nood. Enige tijd geleden is er al een ruime staking onder garnalenvissers geweest in de hoop dat de prijzen omhoog gingen. Helaas heeft dat nog geen effect gehad. Ook het debat in de Tweede Kamer heeft nog niet tot veranderingen geleid. Vandaag vaart de burgemeester dan ook mee om de bemanning van de HA41 een hart onder de riem te steken.

Best verzorgde vis
Schipper van de HA41, Andries Koornstra, heeft dit jaar op de Dag van de Nederlandse zeevisserij de nationale Productschapsprijs in ontvangst mogen nemen voor de best verzorgde vis. Burgemeester Paul Scheffer feliciteerde Koornstra vanochtend nogmaals met deze prijs en sprak van een prachtige prestatie. Hij noemt Koornstra een voorbeeld voor alle ondernemers die in deze moeilijke tijd actief zijn op de Waddenzee of daarbuiten.

Naar verwachting vaart de garnalenkotter aan het eind van de middag Harlingen weer binnen.