Gemeente Leusden

Aantal woningen Barbeel tijdelijk ontruimd

De politie heeft in de nacht van zondag 7 op maandag 8 augustus een man aangehouden die vermoedelijk brand heeft gesticht of daar een poging toe heeft gedaan. Bij huiszoeking van de woning van de man, zijn chemicalien gevonden, die mogelijk explosief zijn. Uit voorzorg heeft de politie daarom de naastgelegen woningen ontruimd. Bewoners die vragen hebben kunnen contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 033.
Ook via www.leusden.nl wordt bekend gemaakt wanneer de bewoners weer naar huis kunnen.

In de afgelopen maanden werd meerdere malen brand gesticht bij woningen. In verband daarmee wordt door de politie extra gesurveilleerd. Rond 02.15 uur zagen agenten een man op de Hamerveldseweg. Zij controleerden hem en er kwam een sterke brandlucht van zijn kleding. Hij kon daar geen goede verklaring voor geven. Daarop hielden de agenten de verdachte, een 30-jarige man uit Leusden, aan. Het vermoeden was dat de man mogelijk in de omgeving brand had gesticht. De politie zette een helikopter in om in de omgeving te kijken of er sprake was van een (woning)brand. Daarbij werd geen brand aangetroffen. De politie blijft actief in het gebied surveilleren.

De politie onderzoekt of de man mogelijk betrokken is bij een brandstichting. Aan getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 - 88 44.