Gemeente Zwolle

Voucher leerwerkbanen voor werkgevers

Werkgevers in de regio IJssel-Vecht die een werkloze jongere een leerwerkbaan bieden, komen in aanmerking voor een aantrekkelijke korting. Met de leerwerkvoucher krijgen zij een jaar lang de helft van het wettelijk minimum (jeugd)loon vergoed. Een korting die kan oplopen tot zo'n EUR 8.400,-!

Jongeren zijn van grote waarde voor de arbeidsmarkt. Niet alleen nu, maar ook morgen. Voor werkgevers is het bieden van een leerwerkbaan een echte investering in hun bedrijf. Met de voucher is dat een stuk aantrekkelijker. Het mes snijdt dan ook aan twee kanten: jongeren kunnen werkervaring opdoen, de werkgever investeert in de toekomst door een enthousiaste, leergierige werknemer onder zijn hoede te nemen. Bovendien bespaart de werkgever dus aanzienlijk op het wettelijk minimum (jeugd)loon.

Eenvoudig aanvragen

Aanvragen is erg eenvoudig. Op een formulier vult de werkgever in wat de jongere bij hem kan leren. Vervolgens checkt de gemeente of de aanvraag klopt. Binnen één a twee weken kan de korting al worden toegekend. Het project loopt tot en met 6 augustus 2012.

Wilt u aan de slag met de voucher? Neemt u dan contact op met Ellis Fleer, gemeente Zwolle, telefoonnummer (038) 498 3200.