Politie IJsselland

|Apeldoorn - Aangehouden voor diefstal tuintafel | |

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 8 augustus twee jongemannen van 19 en 21 jaar uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van diefstal van een tuintafel. Agenten troffen het tweetal op straat aan, terwijl de zij een tafel versleepten.

Agenten zagen het tweetal rond 02.15 uur op de Koninginnelaan in Apeldoorn lopen met de tuintafel. Toen de twee de agenten zagen lieten zij de tafel achter op een stoep. Agenten hebben het tweetal staande gehouden. Toen niet duidelijk werd van wie de tafel was, zijn de Apeldoorners aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Daar werd duidelijk dat de tuintafel uit een tuin aan de Loolaan was gestolen. De tuintafel wordt teruggegeven aan de eigenaar. Het tweetal is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

2011109360

|     |Apeldoorn - Aangehouden voor bezit pepperspray            |
Een 46-jarige vrouw uit Apeldoorn is zondagmiddag 7 augustus in haar woonplaats aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van een busje pepperspray.

De Apeldoornse werd rond 16.15 uur gefouilleerd door beveiligingsmedewerkers, toen zij het evenement Dancetour op het Marktplein in Apeldoorn wilde bezoeken. Tijdens de fouillering werd bij haar een busje pepperspray aangetroffen. De politie werd gewaarschuwd. Agenten die ter plaatse kwamen hebben de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het busje pepperspray is in beslag genomen en wordt vernietigd.

De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011109219

|     |Apeldoorn - Aangehouden voor openbare dronkenschap        |
Een 53-jarige man uit Deventer is zondagavond 7 augustus in Apeldoorn aangehouden voor openbare dronkenschap.

Een omstander waarschuwde rond 19.40 uur surveillerende agenten over het gedrag van de Deventenaar. Agenten troffen de overlastgevende man aan op het Marktplein in Apeldoorn. Toen bleek dat de man niet meer op zijn benen kon staan en hij met dubbele tong sprak, hebben de agenten hem aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij is overgebracht naar het politiebureau, waar hij ter ontnuchtering is ingesloten. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011109281

|     |Hoog Soeren - Boomstronk onder viaduct  in brand          |
De politie doet onderzoek naar een brand aan de Alverschotenseweg in Hoog Soeren die in de nacht van zondag op maandag 8 augustus woedde. Hulpdiensten troffen onder een viaduct een brandende boomstronk aan.

De politie kreeg rond 04.10 uur de melding van het brandje, dat woedde langs de Alverschotenseweg in Hoog Soeren. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Onder het viaduct staan een aantal boomstronken, waarvan er één in brand was geraakt.

De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben van de brand, om zich te melden via 0900-8844.

2011109387

EINDE BERICHTEN


---

(

(

---- --