Politie Gelderland-Zuid

Jongens bekennen alle coniferenbranden

Culemborg, 08-08-2011 o De twee Culemborgse jongens van 15 en 17 jaar, die vorige week donderdag op heterdaad waren betrapt bij het in brand steken van een coniferenhaag, hebben alle brandstichtingen bekend.

Door toedoen van een getuige en een snelle melding van de melder, lukte het de politie om de twee donderdagavond aan te houden. Al een week lang werd Culemborg geteisterd door conifeerbranden.Sinds 27 juli waren er acht geregistreerde conifeerbranden geweest. Er deden zich bij deze branden geen persoonlijke ongelukken voor. In alle gevallen wist de brandweer erger te voorkomen.

De branden vonden plaats op de volgende locaties; de Tamarastraat, Bikolaan/Rijnlaan, Houtmolenstraat, Wilhelmina Druckerweg, Ouder Rekermerstraat, Rijnlaan, Maalkoppelweg en op het Stellingmolenpad. De branden deden zich voor op wisselende tijdstippen.

Een conifeerbrand op de Gelddijk in Culemborg was de laatste in de reeks.De politie had in verband met de brandstichtingen de laatste dagen al extra personeel ingezet. Tegen de jongens werd proces-verbaal opgemaakt. Justitie zal bepalen wat de straf voor de twee zal worden. (14)

Laatst gewijzigd 08-08-2011 14:12 | © Regio Gelderland-Zuid |