Gemeente Blaricum


-

Raadsleden schouwen HOV-route

Onlangshebben de Blaricumse raadsleden de mogelijke trajecten voor het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) via Blaricum bekeken. De raadsleden legden de routes af per bus. Tijdens deze busreis was er volop gelegenheid vragen te stellen aan de meereizende deskundigen van de provincie. Ook werd onderweg op een aantal plaatsen gestopt om een goed beeld te krijgen van mogelijke knelpunten.

De gemeenteraad heeft de voorkeur voor een route waarbij de bus gewoon meerijdt met het overige verkeer. Een meerijdvariant kan ook rekenen op brede steun van inwoners, sportverenigingen en verschillende belangenverenigingen. De provincie heeft de voorkeur uitgesproken voor een vrij-liggende busbaan.

Meerijdvariant
De raad is van mening dat een meerijdoptie het meest aantrekkelijk is. Het heeft geen/nauwelijks extra impact voor omwonenden/bewoners: aanpassingen aan de weg zijn niet nodig (Randweg Oost en 't Merk zijn onlangs volledig vernieuwd), het groen blijft behouden en de verschillende Blaricumse wijken worden niet volledig van elkaar afgesneden door een (te) brede en gevaarlijke verkeersweg. Bovendien zijn de kosten voor de meerijdvariant te verwaarlozen ten opzichte van de (geschatte) ca. 24 miljoen die nodig is voor de aanleg van een vrije busbaan.

|