Gemeente Enkhuizen

Expositie Stadhuis

In de maanden augustus en september 2011 kunt u in de hal van het Stadhuis in Enkhuizen de werken bewonderen van Monique Schoenmaker. De Van kleur naar zwart wit begint met een aantal energieke en kleurrijke schilderijen in gemengde techniek en gaat vervolgens over in een serie gedetailleerde zwart wit pentekeningen met bijzondere patronen.

Schoenmaker licht toe: Schilderen en tekenen zijn mijn passie. Via de stillevens, landschappen en portretten ben ik bij de collages en gemengde techniek terecht gekomen. Het laat mij niet meer los. De mogelijkheden en vrije manier van werken vind ik fantastisch. Puur op intutie begin ik aan mijn schilderijen en zoek naar verrassende en uitbundige vormen en kleurencombinaties. Tijdens het proces zie ik wat het resultaat gaat worden en voeg ik bewust vormen of kleuren toe die het schilderij nog nodig heeft. Ik werk graag met motieven en patronen om interessante visuele effecten te bereiken. In mijn pentekeningen is het precies andersom. Ik begin bewust met een schets en vul vervolgens de tekening geheel op mijn intutie in. Streep voor streep en lijn voor lijn vormen de zelfbedachte patronen zich.

De expositie is tijdens openingstijden gratis te bewonderen in het Stadhuis van Enkhuizen aan de Breedstraat 53. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken.

Expositie