Gemeente Enkhuizen

Opvoedcursussen in Centrum voor Jeugd en Gezin

Opvoeden van kinderen is leuk, maar soms ook moeilijk. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies. Misschien heeft u allerlei vragen, waarvoor u een oplossing zoekt. Bijvoorbeeld wat doe je als je kind niet wil luisteren, hoe kun je ervoor zorgen dat kinderen wat vaker leuke en aardige dingen doen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is d vraagbaak voor (aanstaande) ouders, opvoeders en jongeren. Dit najaar starten de volgende opvoedcursussen:

Peuter in Zicht!
Voor ouders en verzorgers van peuters in de leeftijd van 1 t/m 4 jaar oud. In de cursus komen o.a. verschillende opvoedingsvaardigheden, maar ook onderwerpen als eten, slapen & zindelijkheid en druk & dwars gedrag aan bod.
Data: 9, 16, 23 en 30 november 2011
Tijd: Woensdagavond 19.30-21.30 uur
Locatie: Centrum voor Jeugd en Gezin, Wielewaal 7, 1602 PV Enkhuizen

Opvoeden & Z
Voor ouders en verzorgers voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. Deze cursus helpt u om samen met andere ouders/verzorgers oplossingen te vinden voor lastige situaties en vragen.

Data: 6, 13 en 27 oktober 2011 en 3, 10 en 17 november 2011 Tijd: Donderdagavond 19.30-21.30 uur
Locatie: Centrum voor Jeugd en Gezin, Wielewaal 7, 1602 PV Enkhuizen

Aanmelden
U kunt zich voor deze cursussen aanmelden via de website van de GGD Hollands Noorden: www.ggdhollandsnoorden.nl , via de GGD Hollands Noorden sector Jeugdgezondheidszorg, telefoonnummer: 088-0100555. Er zijn geen kosten verbonden aan de cursussen. Iedere ouder en verzorger kan gebruik maken van het aanbod in het Centra voor Jeugd en Gezin, ook van het aanbod van de Centra voor Jeugd en Gezin in omliggende gemeenten. GGD Hollands Noorden is partner in het Centrum voor Jeugd en Gezin.