Gemeente Ede

maandag, 8 augustus 2011

Flexplek voor ambtenaren

info@ede.nl

Ambtenaren uit heel Nederland kunnen vanaf nu werken in het gemeentehuis van Ede. Dit gebeurt via Deelstoel, een initiatief om ambtenaren op meerdere plekken in Nederland te laten (samen) werken of kennis te delen. Door de deuren van overheidsgebouwen open te zetten en werkplekken beschikbaar te stellen aan collega's vanuit andere overheidsinstellingen, speelt Ede in op duurzaamheid, samenwerking en effectiever inzetten van overheidsgebouwen.

Het Edese gemeentehuis bij avond. Foto: Marten Idema.

De gemeente Ede stelt vier werkplekken beschikbaar bij Deelstoel. De ambtenaar die de werkplek gebruikt, moet zelf een laptop meenemen. In het Raadhuis is gratis Wifi beschikbaar. De nu aangeboden werkplekken zijn niet ingericht volgens de arbonormen. In de nabij toekomst komen ook arbo-certificeerde werkplekken beschikbaar.

Deelstoel

Het concept van Deelstoel is simpel. Als overheidsinstantie stel je enkele werkplekken beschikbaar. Een ambtenaar uit een andere organisatie kan via de website www.deelstoel.nl een van de werkplekken reserveren. Op de website staan ook kennisgebieden van ambtenaren. Op deze manier kunnen ambtenaren ook kennis met elkaar delen.