Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 8 augustus

Noord-Holland Noord, 08-08-2011 o 14.00 uur

Blikseminslag in boerderij

Callantsoog, maandag 8 augustus

Op maandagmorgen omstreeks 06.15 uur sloeg de bliksem in een boerderij aan de Voorweg in Callantsoog. De boerderij brandde volledig af. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De blikseminslag vond plaats in een boerderij met rieten kap, waarachter de familiecamping De Karnemelkplaats, met circa 15 kampeerplaatsen lag. Door de inslag brak er een grote uitslaande brand uit. Hierdoor raakte ook een caravan, die bij de boerderij stond, in brand. De gewaarschuwde brandweer kon de boerderij en de caravan niet behouden.

De bewoners van de boerderij, die thuis waren, konden zichzelf in veiligheid brengen. Ook de kampeerder liepen geen gevaar. De camping hoefde niet geëvacueerd te worden. Ambulancepersoneel heeft uit voorzorg enkele kampeerders gecheckt op rookinademing. Hiervan bleek geen sprake te zijn.

Eerder vannacht was er een blikseminslag in een woning in St. Maartensbrug, aan de Belkmerweg. De brand werd door de bewoners zelf geblust.

Weer ontploffende DEO-bussen

Den Helder, zondag 7 augustus

Al eerder meldde de politie dat er in een trapportaal van een flatgebouw aan de IJsselmeerstraat in Den Helder bussen met Deodorant in brand werden gestoken, waardoor deze ontploften. Afgelopen weekend was het weer raak. Bewoners werden twee maal opgeschrikt door doffe klappen, namelijk op zaterdagavond om 23.45 uur en op zondagmorgen om 10.15 uur.

De politie stelt een onderzoek in.

Gestolen Porsche gevonden

Hoorn, zondag 7 augustus

Op zondagmiddag trof de politie na een tip een Porsche personenauto aan op de Astronautenweg in Hoorn. Een omwonende had gemeld, dat de auto al een aantal dagen op een parkeerplaats stond. Onderzoek wees uit dat de auto op 4 augustus gestolen was bij een inbraak in Bergen.

Woninginbraak

Castricum, zondag 7 augustus

Op zondagavond omstreeks 22.30 uur werd de bewoner van een pand aan het Narcissenveld in Castricum wakker van gestommel in zijn achtertuin. Toen hij het slaapkamerraam opende en naar buiten keek, zag hij twee mannen die bij een keukenraam bezig waren om binnen te komen. Toen de inbrekers de bewoner in de gaten kregen, gingen zij er vandoor.

Bij controle bleken er beschadigingen in het kozijn van het keukenraam te zitten. Er werd niets gestolen.

Hippolytushoef, zondag 7 augustus

In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in drie woningen aan de Tjatting in Hippolytushoef. In de eerste woning kwamen de daders binnen via het achterraam. Uit de woning werden in ieder geval bankpasjes ontvreemd. Ook bij de naastgelegen woning kwamen de dieven. Hier lukte het echter niet om een raam of deur te forceren, zodat het bij een poging bleef. Bij de derde woning op rij, wisten de daders binnen te komen via een klapraam. Uit deze woning verdwenen een laptop en sieraden.

Insluiper

Andijk, zondag 7 augustus

Op zondagmiddag ontdekte de 90-jarige bewoonster van een pand aan de Dijkweg in Andijk dat de achterdeur van haar woning openstond. Onderzoek wees uit dat een tas uit haar slaapkamer was ontvreemd. In de tas zaten onder anderen autopapieren en bankpassen. Tijdens de insluiping was de bewoonster gewoon thuis. Zij heeft niets van de diefstal gemerkt.

Inbrekers aangehouden

Petten, zondag 7 augustus

Op zondagavond werden door omstanders twee inbrekers aangehouden op de Pettemerweg in Petten. Het ging om twee Polen. Een vrouw van 17 en een 21 jarige man.

Op de Pettemerweg staat een woning te koop. De eigenaar is inmiddels verhuisd naar een verzorgingshuis. In de loop van de dag was een familielid nog voor onderhoud in en bij de woning geweest. Zij kreeg toen het idee dat er iemand in de woning was geweest. Toen de familie s avonds omstreeks 23.15 uur nogmaals ging kijken, zagen zij licht in de woning. Het bleek te gaan om de twee verdachten, die in de woning verbleven. De verdachten werden overgedragen aan de politie die hen voor verhoor overbrachten naar het politiebureau.

Straatroof

Hoorn, maandag 8 augustus

Op maandagmorgen omstreeks 01.30 uur liep een 43-jarige Heerhugowaarder met zijn vrouw vanaf het perron van het NS-station aan het Stationsplein in Hoorn in de richting van de taxistandplaats. Zij hadden korte tijd op de trein staan wachten, maar omdat het te lang duurde besloten zij een taxi te nemen. Toen zij van het perron afliepen werden zij van achteren ingehaald door een groepje van drie mannen. Deze trokken in het voorbijgaan een gouden ketting van de hals van het slachtoffer. Daarna gingen zij er vandoor in de richting van het Transferium.

De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in in de directe omgeving. Er werd echter niemand aangetroffen.

Geraakt door pijl

Hoorn, zondag 7 augustus

Op zondagmiddag omstreeks 17.30 uur gewond bij een kermisattractie op de Gouw in Hoorn. De vrouw stond als medewerkster in een schiettent waar met pijl en boog geschoten kan worden. Op een onbewaakt ogenblik stapte de vrouw in de kraam net voor een schietschijf, waar op dat moment op geschoten werd. De vrouw werd in haar gezicht geraakt en liep daardoor verwondingen op. De vrouw werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Haar wang moest gehecht worden.

(gegevens slachtoffer niet bekend).

Aanrijding met drank

Schagerbrug, maandag 8 augustus

Op maandagmorgen omstreeks 02.20 uur hoorde een inwoner van Schagerbrug een harde klap. Zij belde de politie die ter plaatse ging kijken. Op de Provincialeweg zag de politie dat een verkeersbord omver gereden was. De auto of de bestuurder waren echter niet meer ter plaatse. Wel was bij de aanrijding de kentekenplaat van een personenauto achtergebleven.

Op basis van het kenteken ging de politie naar de woning van de eigenaar. Onderweg trof men de 28-jarige man uit Anna Paulowna met zijn auto aan. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 525 ug/l. Dat is ruim het dubbele van de toegestane 220 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding.

Aanrijding met brommobiel

Den Helder, zondag 7 augustus

Op zondagmorgen omstreeks 09.50 uur raakte een 87-jarige vrouw uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de Hoogstraat in haar woonplaats.

Hier reed een 90-jarige Nieuwedieper in een brommobiel op een parkeerterrein. Toen hij voorzichtig achteruit wilde rijden, kwam hij met zijn voet klem te zitten tussen de pedalen. Het gevolg was dat hij in volle snelheid achteruit reed. Hij ramde eerste een geparkeerd staande bestelbus en reed daarna tegen het slachtoffer die daardoor ten val kwam. Het slachtoffer had meerdere verwondingen aan haar armen, benen, haar heup en haar gezicht. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis. Hier bleek zij, naast vleeswonden een gebroken heup en gebroken polsen te hebben.

Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Mishandeling: politie zoekt getuigen

Alkmaar, zondag 7 augustus

De politie in Alkmaar is op zoek naar eventuele getuigen van de mishandeling van een 14-jarig meisje uit Alkmaar. Het meisje liep twee maal klappen op. De eerste keer was op vrijdagmiddag omstreeks 12.00 uur bij een supermarkt aan het Geert Groteplien in Alkmaar. Toen het meisje de supermarkt uitkwam werd zij uitgescholden en bedreigd. Ook werd zij aan haar haar getrokken en geschopt.

De tweede keer was op zondagmiddag omstreeks 16.30 uur op de Vondelstraat in Alkmaar. Hier werd het meisje geschopt, geslagen en gekrabd. Ook werd zij bespoten met traangas. De mishandelingen zijn vermoedelijk te herleiden tot relationele problemen in de familie.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).