Strukton


Strukton Rail installeert veiligheidssysteem spoor Denemarken

08 | 08 | 2011

UTRECHT, 8 augustus 2011 - Een joint venture van Strukton Rail en Aarsleff Rail heeft een subcontract van Siemens verworven voor het installeren van de eerste fase van de vernieuwing van het veiligheidssysteem op het traject rond Kopenhagen (S-trein) van spoorbeheerder Banedanmark. Dit project is onderdeel van een totale vernieuwing van het veiligheidssysteem van het complete Deense spoor. Dit vernieuwingsproject is onderverdeeld in drie delen: het traject rond Kopenhagen en het oostelijk en westelijk deel van het Deense spoornetwerk.

Bij het vernieuwen van het veiligheidssysteem van Banedanmark wordt gebruik gemaakt van het nieuwste ERTMS-systeem waarmee treinen veiliger en sneller kunnen rijden. Denemarken is het eerste land dat deze technologie in het gehele spoornetwerk installeert.

De vernieuwing van het veiligheidssysteem rond Kopenhagen wordt in drie fases uitgevoerd en wordt in 2020 afgerond. Strukton Rail en Aarsleff zijn verantwoordelijk voor de installatie van kabels en apparatuur langs 170 kilometer dubbelspoor en 85 stations van de Kopenhagen S-trein.

Momenteel vernieuwt Strukton Rail samen met Aarsleff in opdracht van Banedanmark ook 64 kilometer enkelspoor tussen Bramming en Tønder aan de kust in het zuidwesten van Denemarken.