Politie Rotterdam-Rijnmond

Verdachten autodiefstal aangehouden

Datum incident: 08-08-2011 Locatie: Molenweg Oostvoorne - District/dienst: De Eilanden

Datum publicatie: 08-08-2011 13:57

OOSTVOORNE - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht twee voertuigen te hebben gestolen.

Rond half drie 's nachts viel het surveillerende agenten in Oostvoorne op, dat een bestuurder van een auto opvallend rijgedrag vertoonde. Zij lieten vervolgens het kenteken natrekken en daaruit bleek dat de auto begin augustus bij een woninginbraak in Spijkenisse was weggenomen. De politieagenten zetten deze auto aan de kant op de Molenweg en hielden de 21-jarige inzittende uit Rotterdam aan.

Andere agenten zagen op datzelfde moment in de omgeving nog een gestolen voertuig rijden. Zij wilden deze bestuurder ook staande houden, maar de bestuurder besloot anders en ging ervandoor. De politie startte direct een achtervolging die eindigde op het Hartelkruis. Daar reed de bestuurder tegen een paal. Toen hij te voet verder vluchtte, sprong hij in het water.

Er werd meteen een grootschalige zoekactie op touw gezet waarbij onder meer een duikteam van de Brandweer, boten van het Havenbedrijf, de Zeehavenpolitie en een helikopter werden ingezet. Het was de bemanning van de helikopter die met behulp van de warmtecamera de verdachte op het gras zag rondkruipen. Hij was al op eigen kracht uit het water gekomen. Politie-eenheden op de grond konden daarna de 22-jarige verdachte uit Rotterdam aanhouden aan de Brielse Maasdijk in Spijkenisse. Hij had onderkoelingsverschijnselen en werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

Beide verdachten zijn uiteindelijk overgebracht naar een politiebureau. De politie doet verder onderzoek naar de gestolen voertuigen.