Politie Gelderland-Zuid

Hennepkwekerij opgerold

Zoelen, 08-08-2011 o De politie van team Buren,Culemborg heeft vanmiddag op de Hogestraat in Zoelen een hennepkwekerij aangetroffen. In de garage stonden ongeveer 300 planten. De politie hield een 31-jarige man aan die geen vaste woonplaats heeft.

Binnen gekomen informatie bracht de politie naar het adres. De hennepplantage werd aangetroffen in een vrijstaande garage behorende bij de woning. De politie is enkele uren bezig geweest met het ontruimen van de garage. Alles zal onder toeziend oog van de politie worden vernietigd. De politie maakte proces-verbaal op.

Eind juni vond er een bewonersavond plaats, geïnitieerd door een echtpaar waarvan hun zoon al vijf jaar aan drugs verslaafd is. Volgens hen zou het s avonds een komen en gaan zijn van dealers in Zoelen. Daar moest een einde aan komen. De actie werd door medebewoners ondersteund met posters met de tekst Zoelen drugsvrij.

De wijkagent en wethouder van Alfen van jeugdzaken waren bij deze avond aanwezig. Na deze bewonersavond werd door de politie iedere avond extra gesurveilleerd en meldingen direct opgepakt. (14)

Laatst gewijzigd 08-08-2011 16:45 | © Regio Gelderland-Zuid |