Politie Rotterdam-Rijnmond

Politie houdt gezochte verdachte woninginbraken aan

Datum incident: 08-08-2011 Locatie: Blaak - District/dienst: Korps / overig

Datum publicatie: 08-08-2011 17:00

ROTTERDAM - Op vrijdag 5 augustus heeft de politie een 40-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht vanaf 2004 vele woninginbraken te hebben gepleegd in Nederland. In de media is meerdere malen aandacht gevraagd voor deze inbreker met beelden en foto's.

Vrijdagmiddag rond half een kreeg de politie een melding van een bewoonster van een appartementencomplex aan de Blaak in Rotterdam dat er een verdachte man bij diverse woningen had aangebeld. Zij herkende deze man van getoonde beelden in Opsporing Verzocht. Politieagenten zijn hier direct naartoe gegaan en konden de 40-jarige man aanhouden. Tijdens zijn aanhouding droeg de man dezelfde stropdas en jas als op de beelden van bewakingscamera's.

Inbraken

De man werd herkend aan de hand van een opsporingsbericht na een woninginbraak op 2 maart in Zwijndrecht. Bij deze inbraak werden diverse goederen gestolen, waaronder een bankpas met pincode. Met deze gestolen pas nam een man kort na de inbraak twee maal geld op. Daarvan waren camerabeelden beschikbaar, waarop de aangehouden verdachte is herkend. Onderzocht wordt of de verdachte ook in verband kan worden gebracht met andere inbraken in de regio, en woninginbraken in Engeland, in de periode van 2004 tot heden.

De verdachte is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld.