Essent

essent

Peter Terium nieuwe voorzitter Raad van Bestuur RWE AG

Vandaag heeft de Raad van Commissarissen van RWE AG intensieve gesprekken gevoerd over de toekomstige strategische aansturing van het bedrijf en heeft het zijn steun gegeven aan de voorstellen van de Raad van Bestuur. Daarbij was de Raad van Commissarissen het unaniem eens over de toekomstige samenstelling van de Raad van Bestuur van RWE AG, evenals met het benoemen van een vice-voorzitter voor de Raad. Peter Terium zal op 1 september 2011 benoemd worden tot vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van RWE AG. Â
Peter Terium

Dr. Manfred Schneider, voorzitter van de Raad van Commissarissen van RWE AG: âUit een aantal goede kandidaten is onze keus op Peter Terium gevallen. Hij werkt al vele jaren binnen RWE. Hij is een uitstekende manager, bekleedde diverse managementfuncties binnen RWE en is zeer goed bekend binnen het bedrijf. Bovendien bezit hij ook de vereiste internationale en operationele achtergrond. Hij zal de ingezette transformatie van het bedrijf in een snel veranderende omgeving naar blijvend succes in de toekomst sturen.â Â

Terium blijft voorlopig bij Essent
Terium is sinds 2009 voorzitter van de Raad van Bestuur van Essent. Totdat er een opvolger benoemd is, zal Terium ook zijn taken als CEO van Essent blijven uitvoeren.

Peter Terium bij RWE sinds 2003
Peter Terium is op 26 september 1963 geboren in Nederweert. Voordat hij in 2003 bij RWE kwam, werkte hij onder andere bij KPMG en Schmalbach-Lubeca AG. Bij RWE was hij voor hij bij Essent aan de slag ging onder andere CEO van RWE Supply & Trading.

Grossmann verlaat RWE op 30 juni 2012
Dr. Jürgen Grossmann zal de lopende strategische veranderingen binnen het bedrijf onder zijn hoede houden en structurele trajecten voor de RWE Groep implementeren. Op 30 juni 2012 verlaat Grossmann het bedrijf en zal Peter Terium het als CEO overnemen.

Schmitz wordt vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van RWE De Raad van Commissarissen van RWE AG heeft ook besloten om Dr. Rolf Martin Schmitz op 1 juli 2012 te benoemen tot vice-voorzitter van de Raad van Bestuur. Rolf Martin Schmitz is al sinds 2009 lid van de Raad van Bestuur van RWE AG en is verantwoordelijk voor het operationele toezicht op de groepsmaatschappijen.

Rolf Martin Schmitz bij RWE sinds 2009
Rolf Martin Schmitz is op 17 juni 1957 geboren te Mönchengladbach. Na het behalen van zijn doctoraat werkte hij onder andere voor Steag AG, VEBA AG en RheinEnergie AG. In mei 2009 kwam hij bij RWE AG als lid van de Raad van Bestuur.

Meer informatie
Meer informatie over de benoeming van Peter Terium (in het Engels) Â