Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

5 augustus 2011
World Cinema Amsterdam opent 8 augustus de Amsterdamse beurs

Ter gelegenheid van de tweede editie van World Cinema Amsterdam opent het filmfestival op maandag 8 augustus aanstaande om klokslag 9.00 uur geheel in Indiase stijl de Amsterdamse beurs. De opening is live te zien op RTL Z. De tweede editie van World Cinema Amsterdam start woensdag 10 augustus. Tot en met 21 augustus worden in Rialto en op het Marie Heinekenplein meer dan 40 films uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika vertoond. Dertig films beleven hun Nederlandse of zelfs Europese première. Extra aandacht is er dit jaar voor Indiase cinema tijdens Soul of India.

Competitieprogramma
Het festival, en daarmee het competitieprogramma, wordt officieel geopend met de vertoning van Gouden Beerwinnaar 2011 A Separation in aanwezigheid van regisseur Asghar Farhadi en sluit af met Camera d'Or Winnaar 2011 Once Upon a Time in Anatolia. Het competitieprogramma telt negen films. Films uit Iran, India, Argentinië, Colombia, Brazilië, Kirgizië, Congo en Turkije dingen mee naar de Jury Award ter waarde en Het Parool Audience Award van ¤ 7.500. Met deze bedragen ondersteunt World Cinema Amsterdam de filmmaker in zijn volgende project.

Soul of India
Dat Indiase cinema veel meer is dan alleen Bollywood toont het programma Soul of India. Tien speelfilms en zeven korte films stellen de nieuwe generatie talentvolle, onafhankelijke Indiase filmmakers centraal, die met hun films onderwerpen durven aan te snijden die Bollywood liever links laat liggen.

Gasten
World Cinema Amsterdam ontvangt dit jaar in totaal 10 gasten tijdens het festival uit zowel het competitieprogramma, Soul of India als World Cinema Amsterdam Open Air. Tijdens Q&A's, debatten, dagelijkse drinks en feestjes zullen zij het publiek ontmoeten.

World Cinema Amsterdam Open Air
Van 17 tot en met 20 augustus worden op het Marie Heinekenplein vier gloednieuwe films vertoond in de open lucht. De films starten met zonsondergang, rond 21.30 uur, en toegang is gratis.

www.worldcinemaamsterdam.nl facebook.com/worldcinemaamsterdam @WorldCinemaAMS Trailer World Cinema Amsterdam op Youtube

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht