Gemeente Hardenberg

Bonte stoet door centrum van Hardenberg

05 augustus 2011

Op maandag 8 augustus trekt vanaf 16.00 uur een bonte stoet door Hardenberg. Bert, Ernie, Elmo en Tommie lopen dan samen met karakters van recreatiebedrijven uit het Vechtdal door het centrum van Hardenberg in een prachtige parade.

Op woensdag 27 juli is de eerste parade van Sesamstraatbewoners en hun vrienden uit het Vechtdal gehouden. Een kleine twintigduizend mensen kwamen toen naar het centrum van Hardenberg om de parade te zien.

Maandag 8 augustus zijn onder meer Timo de Tijger, Randy & Rosie, Buur en Cobus, Sam Hanekam en Mega Mindy aanwezig om hun Sesamstraatvriendjes Bert, Ernie, Elmo en Tommie van harte te feliciteren met hun 35e verjaardag.

De stoet vertrekt om 16.00 uur. De route (PDF, 751 kB)) begint vanaf de Troubadour door de Voorstraat. Voor de Herdenbergher gaat de stoet linksaf om via de Burgemeester Bramerstraat bij de Markt aan te komen. Daar volgt nog een slotoptreden.

Sesamstraat in Theater de Voorveghter
Bert, Ernie, Tommie, Elmo en Pino zijn deze zomer in Hardenberg om te vieren dat Sesamstraat 35 jaar in Nederland is. Theater de Voorveghter is van 23 juli tot en met 21 augustus omgetoverd tot een Sesamstraatmuseum. Bezoekers kunnen op de tentoonstelling een kijkje achter de schermen krijgen en uiteraard is er voor kinderen van alles te doen.

Het Mooiste van Sesamstraat
Van 2 tot en met 17 augustus is in theater de Voorveghter elke dinsdag en woensdag om 11.00 uur en om 16.00 uur de verjaardagsvoorstelling Het mooiste van Sesamstraat te zien. Het mooiste van Sesamstraat is een vrolijke familievoorstelling.

Het is een origineel script van Sjoerd Kuyper over een meisje Doedoe. Doedoe heeft de hele wereld gezien, maar in Sesamstraat is ze nog nooit geweest. Bert, Ernie, Pino, Elmo en Tommie willen dat Doedoe blijft en daarom laten ze haar al het moois van Sesamstraat zien. Wat dat is? Of Doedoe blijft? Dat kan je zien in de voorstelling!