Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.30 uur

Utrecht, 08-08-2011

Aangehouden voor diefstal auto

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 7 op maandag 8 augustus een man aangehouden omdat hij een auto had opengebroken en deze wilde meenemen.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 02.45 uur een man op een scooter bij een bushalte aan de Briljantlaan staan. Bij het zien van de agenten ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. De agenten zochten in de omgeving naar de scooterbestuurder, maar troffen hem niet meer aan. Wel troffen zij in de omgeving een bestelbusje aan waarvan een portierslot was vernield. De agenten hadden het vermoeden dat de man op de scooter hiervoor verantwoordelijk was. Zij besloten in de omgeving te wachten en te kijken of de verdachte mogelijk terug zou komen. Na enige tijd zagen de agenten de scooterrijder terugkomen en zich wederom verdacht ophouden in de omgeving van het busje. Plotseling opende de verdachte een portier van de bus.

Hierop grepen de agenten in en liepen op de verdachte af. De man rende hard weg en verschool zich in de bossages. Nadat hij meerdere malen was gesommeerd uit de bosjes te komen werd de hond ingezet. Deze greep de man in zijn been. Hierop werd de 21-jarige verdachte uit Utrecht aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau. Bij de bus werden inbrekerswerktuigen gevonden.

Aanrijding letsel

UTRECHT Zondagavond vond een aanrijding tussen een auto en een snorfiets plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 24-jarige vrouw uit Utrecht stond met haar snorfiets omstreeks 16.55 uur te wachten voor het rode verkeerslicht op de kruising van de Maliebaan met de Nachtegaalstraat. Toen de vrouw groen licht kreeg reed zij de kruising op. Plotseling werd zij aangereden door een

57-jarige automobilist uit Hoornaar, die de vrouw blijkbaar over het hoofd had gezien. Door de aanrijding raakte de Utrechtse gewond en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De automobilist bleef ongedeerd.

Op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 7 op maandag 8 augustus een man aangehouden omdat hij had ingebroken bij een bedrijf.

Omstreeks 01.05 uur kreeg de politie een inbraakmelding bij een bedrijf aan de Pablo Picassostraat. Een agent in vrije tijd had inmiddels de achtervolging ingezet en kreeg assistentie van meerdere politie-eenheden. De verdachte reed met zijn auto met hoge snelheid over de Verlengde Vleutenseweg in de richting van de Douwe Egbertsbrug. Uiteindelijk reed de bestuurder zijn auto stuk op een betonblok in de omgeving van het Thomas a Kempisplantsoen. In de omgeving werd de 19-jarige verdachte gewond aangetroffen. De man moest eerst naar het ziekenhuis voor behandeling. Hij wordt verdacht van de inbraak aan de Pablo Picassostraat.