Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht, 08-08-2011

Bepaald trillinkje

AMERSFOORT Een automobilist reed op zondagmiddag 7 augustus het dubbele van de toegestane snelheid.

Rond 15.30 uur reed een agent in een onopvallend videovoertuig over de Rondweg-zuid, vanaf de Stichtse rotonde in de richting van de Rijksweg A28. Hij werd met hoge snelheid ingehaald door een automobilist. De agent ging achter hem aan en klokte hem op 161 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 80 km/u geldt. De automobilist, een 39-jarige man uit Amersfoort, werd aan de kant gezet. De Amersfoorter verklaarde dat hij wilde kijken of er een bepaald trillinkje in zijn stuur zat, dat zou zich vooral bij hogere snelheden voordoen. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Kluis

AMERSFOORT Inbrekers gingen er in de nacht van zondag 7 op maandag 8 augustus vandoor. Zij moesten hun buit achterlaten.

Rond 02.20 uur surveilleerden agenten op de Rondweg-noord. Zij zagen dat op de Maanlander een snorfiets onverlicht stilstond, met daarbij twee jongens en een groot voorwerp, dat op straat lag. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen, zagen zij dat het voorwerp een kluis was. De jongens gingen er op hun snorfiets, maar zonder de kluis, vandoor. De agenten zetten de achtervolging in, maar reden zich in Vathorst vast door verkeerspaaltjes, waardoor de twee ontkwamen.

De agenten gingen terug naar de Maanlander en stelden de kluis veilig. Die bleek te zijn gestolen bij een bedrijfsinbraak op de Maanlander.

Signalement

Twee jongens, ± 1.80 meter en beiden met donkere kleding. Zij reden op een opgevoerde Puch Zip met blauwe kentekenplaat (=snorfiets).

Aan getuigen van de inbraak op de Maanlander of van de vlucht van de verdachten de wijk Vathorst in, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.