Politie Twente

Dievenstel gepakt
Almelo
Op zondag 7 augustus omstreeks 12.30 uur kon de politie op aanwijzing van getuigen een man en een vrouw aanhouden op verdenking van diefstal.

In een horecagelegenheid aan de Laan van Iserlohn vermisten meerdere gasten verschillende goederen uit hun hotelkamer. Getuigen hadden een manspersoon gezien op hun kamer die daar niets te zoeken had. De man ging er met een smoesje van tussen. Nadat de getuigen bemerkten dat er iets verdwenen was, legden zij de link met genoemde man. De politie werd ingeschakeld en agenten konden op aanwijzing van de getuigen de 40-jarige man uit Amsterdam aanhouden. De man bleek in het bezit te zijn van meerdere, van diefstal afkomstige, goederen. De man werd begeleid door een 38-jarige vrouw, eveneens uit Amsterdam. Zij werd aangehouden op verdenking van medeplechtigheid aan de diefstallen. Beide zijn voor nader onderzoek ingesloten. (2011075378)

Ernstige mishandeling
Borne
Maandag 8 augustus omstreeks 01.30 uur kreeg de politie melding dat aan de Weerselosestraat twee jongens flink mishandeld zouden zijn.

Ter plaatse bleek dat twee jongemannen, 18 en 19 jaar oud en beiden uit Borne, om nog onbekende reden door vier jongemannen geslagen en getrapt waren. Getuigen hadden gezien dat de twee jongemannen door vier mannen belaagd waren. Alle vier sloegen en trapten de slachtoffers uit Borne. Vervolgens reden de vier in hun personenauto weg. Naar aanleiding van het signalemen van de auto konden de agenten de auto in Almelo aan de Henriette Roland Holstlaan staande houden. De vier inzittenden, jongemannen 19,18, 17 en 16 jaar oud, allen uit Almelo, zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De twee mishandelde jongemannen moesten zich onder doktersbehandeling stellen. (2011075510)

Drie mannen aangehouden voor diefstal zitmaaier Weerselo
Agenten van Politie Twente hebben vrijdag 5 augustus omstreeks 13.00 uur drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een zitmaaier.

Donderdag 4 augustus werd de zitmaaier gestolen in Borger (Drenthe). De volgende dag zagen agenten de mannen met de maaier rijden op de Zandhaarweg in Weerselo. Het gaat om een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 26-jarige man uit Denekamp en een 43-jarige man uit Oldenzaal. De mannen zijn aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Onderzocht wordt of zij mogelijk ook bij andere diefstallen betrokken zijn. (2011074797)

Fietstassen in brand gestoken
Delden
Zondag 7 augustus omstreeks 03.30 uur zagen surveillerende agenten van Politie Twente iemand weglopen bij de fietsenstalling bij het Station. Vanwege het tijdstip controleerden zij de fietsenstalling en zagen fietstassen van een fiets branden.

Later bleek dat van nog een fiets de fietstassen in brand waren gestoken. Bij een derde fiets is getracht om de fietstassen aan te steken.

Het signalement van de persoon: . Man
. Tussen de 1.80 en 1.90 m. lang . Normaal postuur
. Blond (lichtgekleurd) haar . Hij droeg een zwart vest . licht gekleurd shirt
. lichte broek
. witte schoenen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Delden 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011075305)

Vernieling autospiegel
Enschede
Omstreeks middernacht, van zondag 7 op maandag 8 augustus, werd door een getuige gezien dat een jongeman een spiegel van een auto aftrapte.

Gealarmeerde agenten troffen in de Molenstraat een 20-jarige jongeman uit Enschede aan. Deze kon op aanwijzing van de oplettende getuige worden aangehouden voor vernieling van de autospiegel. De 20-jarige is voor nader onderzoek ingesloten. (2011075499)

Rijbewijs ingevorderd
Losser
Op maandag 8 augustus omstreeks 01.30 uur werd op de Denekamperdijk een automobilist gecontroleerd. De agenten roken dat de automobilist, een 25-jarige man uit Enschede, alcohol gedronken had. Op het politiebureau blies hij 1,62 promille. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2011075508)

Eenzijdig ongeval met fiets
Nijverdal
Een 80-jarige man uit Nijverdal is zondag 7 augustus omstreeks 15.30 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

De man fietste op een elektrische fiets over de Grotestraat en viel om nog onduidelijke reden met zijn fiets om. Hij is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011075431)

Autokraker aangehouden
Hengelo
Zondag 7 augustus werd een 38-jarige man uit Hengelo aangehouden, omdat hij verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij auto-inbraken.

Op 28 juli waren diverse geparkeerde auto's opengebroken op een parkeerplaats op de Emmaweg in Hengelo. De politie startte een onderzoek. Uit politieonderzoek bleek dat de 38-jarige man uit Hengelo betrokken was bij de autokraken. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011060942)

Verkeerscontrole
Enschede
Politie Twente heeft zondag 7 augustus bij een algemene verkeerscontrole op de Mooienhof is een 54-jarige man uit Gronau (Dld) aangehouden.

De man werd staande gehouden omdat hij zonder gordel in zijn auto reed. Hij kon zich niet legitimeren en werd meegenomen naar het politiebureau. Omdat hij naar alcohol rook, werd ademcontrole uitgevoerd. De ademanalyse wees 0,92 promille uit. Tevens bleek dat de man zonder geldig rijbewijs had gereden. Processen-verbaal zijn opgemaakt. (2011075545)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 38-jarige man uit Enschede heeft zondag 7 augustus een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011075270)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl.


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Maandag 8 augustus 2011
Telefoon: 053-4555588


---- --