Kunstenaars voor kinderkunstcamping De Vrijstaat bekend


Utrecht, 20110614 -- In augustus vinden er op De Vrijstaat weer twee kinderkunstkampen plaats. Kinderen tussen de 7 en 15 jaar kunnen een week lang op het uitgestrekte erf van boerderij Hofstede ter Weide komen kamperen en zelf aan de slag met beroepskunstenaars. Gezamenlijk wordt er toegewerkt naar een feestelijke presentatie aan het einde van de week. Deze zomer zullen de kunstenaars en de kinderen geïnspireerd worden door het thema circus.

De kunstenaars die met de kinderen gaan werken zijn inmiddels bekend. In de week van 8 t/m 12 augustus, die speciaal voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar is, wordt gewerkt met Frank Agricola van circustheater Vladimir. Hij zal zich richten op het maken van maskers en het ontwikkelen van theatrale acts daaromheen. Kunstenares Merel Nip zal zich toeleggen op het ontwerpen en maken van bijzondere kostuums en objecten van textiel met zelfgemaakte prints. Muzikant Han van ’t Land zal met de kinderen muziekinstrumenten  gaan maken en samen met hen een bijzondere circuscompositie ontwikkelen. Naast het werken met de kunstenaars zullen tal van andere activiteiten dit zomerkamp tot een bijzondere ervaring maken.

In de tweede week van15 t/m 19 augustus wordt er met de kinderen vanaf 12 tot 15 jaar gewerkt aan bijzondere circuskunstobjecten. Kunstenares Rachel de Boer gaat koffercircussen met figuren en objecten van draadstaal maken met de deelnemers. Met deze zelfgemaakte circussen kunnen de kinderen hun eigen voorstelling  ontwerpen en spelen. Jochen Lange is gespecialiseerd in poppen, maskers en grote bewegende objecten. Op basis van pvc buizen en elastiek worden bewegende frames gemaakt die kunnen uitgroeien tot fantastische dieren of wezens. Ook muzikant Han van ’t Land zal met muzikale workshops Circus De Vrijstaat een eigen geluid geven.

Voor beide campingweken zijn nog plaatsen beschikbaar. Kosten zijn 200 euro per kind voor een week slapen, eten, werken en spelen op  Camping De Vrijstaat. Deelnemers met een U-pas betalen 100 euro.

Voor meer informatie en reserveringen kijk op www.devrijstaat.nl of mail naar info@viavinex.nl





De Vrijstaat