Michael Boogerd bezoekt Tour de Junior


Wielerlegende vraagt aandacht voor HomeRide

ACHTERVELD, 20110803 -- Michael Boogerd is maandag 8 augustus aanwezig tijdens het jeugdwielerevenement Tour de Junior. In Achterveld ontmoet hij het jonge wielertalent dat deelneemt aan de wedstrijd en vraagt hij aandacht voor HomeRide, een unieke fondsenwervende fietstocht voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

HomeRide is een 500 kilometer lange fietstocht van Groningen naar Maastricht, langs zeven Ronald McDonald Huizen. De sponsortocht vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 september. Doel van HomeRide is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Boogerd is ambassadeur van HomeRide en gaat de volledige tocht zelf fietsen.

Team Leusden

Onder de deelnemende teams is team HomeRideLeusden. Dat roept tijdens Tour de Junior deelnemers, ouders van jeugdige fietsers en toeschouwers op het team te sponsoren.

Het team zal met een attractie aanwezig zijn op de braderie op woensdag 10 augustus. Leusdens wethouder Tijs Rolle maakt deel uit van het team.

Tour de Junior

Tour de Junior is een internationaal jeugdwielerfestijn, dat dit jaar voor de 54ste keer wordt georganiseerd. In zes dagen en negen etappes, criteriums, omlopen, een klassieker, twee tijdritten bergop en één vlakke tijdrit wordt gestreden om ereprijzen. Deelname staat open voor jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar. Deelnemers worden willekeurig ondergebracht in door lokale/regionale bedrijven gesponsorde ploegen. Veel topwielrenners, onder wie Michael Boogerd, deden in het verleden mee aan Tour de Junior.

De wedstrijd van maandag zal in het teken staan van HomeRide.

Website

Meer informatie over HomeRide, deelnemende teams en sponsormogelijkheden staat op www.homeride.nl.

Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport en Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of spelen of er met het hele gezin even helemaal tussenuit.





Ronald McDonald Kinderfonds