Ingezonden persbericht


Vrijwilligerswerk als gezin

Familie Eikelboom - pa, ma, drie kinderen én opa en oma - gingen als vrijwilligers aan de slag via Stichting Present. Het gezin vond het een "waardevolle investering" om samen bezig te zijn voor mensen uit een woongroep. Present doet Utrecht en zeven andere plaatsen ervaring op met 'family volunteering'.

Familie Eikelboom bestaat uit opa Wim (65), oma Sientje (64), mama Petra (41), papa Wim (42) en de kinderen Willem Sake (17), Rebecca (15) en Jet (10). "We waren een zaterdagochtend te gast bij een woongroep van ernstig verstandelijk en lichamelijk gehandicapten", vertelt Petra. De hele familie was meteen enthousiast toen het idee kwam om als gezin mee te doen aan een vrijwilligersklus van Present. Petra: "We hadden ervaring met Presentprojecten, maar dan in groepen van andere samenstelling. Het was voor het eerst dat we als gezin aan de slag gingen. We willen onze kinderen graag meegeven dat het goed is om voor anderen klaar te staan. Daarnaast vinden we het ook gewoon gezellig om iets samen te doen".

Stichting Present werkt al jaren als 'makelaar' tussen mensen die graag hulp willen bieden en mensen die hulp kunnen gebruiken. Via Present kun je je nu ook als gezin inzetten! De leeftijd van de kinderen maakt niet uit. Present met het gezin in gesprek en samen kijken wat het gezin te bieden heeft. Zo zoekt Present een passend vrijwilligersproject. Waarom zou je je juist als gezin vrijwillig inzetten voor een ander? Omdat je bijvoorbeeld samen iets voor de samenleving wilt betekenen. En omdat je dat ook graag overdraagt aan kinderen door het in de praktijk te doen. Of omdat je juist als gezin goed aansluit bij andere gezinnen die hulp kunnen gebruiken. En natuurlijk om samen iets nieuws te ondernemen! De 'Gezinnen: Present!-week' van 8-14 augustus geeft een ideale mogelijkheid om in de zomervakantie als gezin een project te doen. Na deze week mag het natuurlijk ook nog.