JOHANNA BOETSEERT AMY WINEHOUSE


Bijzonder beeldje van Amy Winehouse voltooid

VEELE (Gr), 20110808 -- De Groningse karikatuurkunstenares Johanna heeft een beeldje voltooid van de op 23 juli overleden Amy Winehouse. Het toont de zangeres zittend op een wijnglas en ze ziet eruit alsof ze vol energie weer overeind kan springen. “Ik wilde haar laten zien zoals ze was toen ze nog leefde en dat is gelukt”, zegt Johanna. “Vooral de ogen. Het is alsof ze je rechtstreeks aankijkt. Ik ben er zelf van onder de indruk.”

Het beeldje krijgt voorlopig een plaats in het Karikaturenmuseum in Veele ( http://hetveerenhuis.nl ), tussen de andere beeldjes van beroemdheden die daar te zien zijn, waaronder Herman Brood, André Hazes, Marilyn Monroe, Annie M.G. Schmidt en Harry Mulisch. Een bekend museum heeft onlangs belangstelling getoond om het werk van Johanna* te exposeren.

* Johanna Veerenhuis is een van de beste 3D-karikaturisten ter wereld. In 2008 en 2010 is ze zelfs uitgeroepen tot de allerbeste. Naast de museumcollectie maakt zij in opdracht beeldjes van levende personen (johannaworld.com).

Johanna VeerenhuisLens







Karikaturenmuseum Het Veerenhuis