Politie Drenthe

Dinsdag 9 augustus 2011

Provincie Drenthe, 09-08-2011

Beschonken bestuurder aangehouden

BEILEN De politie heeft maandagavond een 58-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat een beschonken man vanuit een camping uit de buurt naar het centrum van Beilen zou rijden om nieuwe alcoholische drank te kopen. Agenten zagen de man op de Smalbroek rijden en hebben hem staande gehouden voor een controle. Daar bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 265 ug/l. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Autodief op heterdaad aangehouden

COEVORDEN De politie heeft maandagavond een 40-jarige man uit Coevorden op heterdaad aangehouden. In een sportgelegenheid aan de Parallelweg werd opgemerkt dat er een autosleutel uit een kluisje was ontvreemd. De desbetreffende auto, welke in de buurt geparkeerd was, werd in de gaten gehouden en de politie werd gebeld. Op een gegeven moment stapt de 40-jarige man uit Coevorden en deze auto, waarop agenten de man aanhielden voor diefstal van deze auto. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Man zwaait om zich heen met mes

MEPPEL De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 47-jarige man uit Meppel aangehouden. De politie was gebeld naar aanleiding van een woordenwisseling welke de man met een 49-jarige vrouw uit Meppel had in een woning aan de Jan van Goyenstraat. Beiden waren behoorlijk onder invloed van alcohol en drugs. Agenten begeleiden de man naar buiten, waar hij vervolgens wild begon te zwaaien met een mes. Hierop is de man aangehouden, overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie controleert verkeer in Zuid-Oost Drenthe

ZUID OOST DRENTHE De politie heeft maandag het verkeer in Zuid-Oost Drenthe gecontroleerd. Hierbij zijn 2 bestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Daarnaast is er 1 bestuurder bekeurd omdat deze geen voorrang verleende, 1 bestuurder reed 119 km/u op de N374 waar 80 km/u is toegestaan en 1 bestuurder reed 136 km/u op de N34 waar 100 km/u is toegestaan.