Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 09-08-2011

Politie schiet op verwarde man

UTRECHT Maandagavond heeft de politie in het park De Gagel een 31-jarige man uit Utrecht in het been geschoten omdat hij hen bedreigd heeft met een mes.

Rond 19.00 uur kwamen verschillende meldingen binnen bij de alarmcentrale dat een man jongeren bedreigde met een mes. In het park kwam de man op de agenten af. De man maakte een verwarde indruk en reageerde niet op aanwijzingen. De politie heeft op de man geschoten en hem aangehouden. De Utrechter is naar het ziekenhuis gebracht om behandeld te worden. De Rijksrecherche heeft de zaak in onderzoek.

Agressieve vrouw

UTRECHT De politie heeft maandagavond een vrouw aangehouden omdat zij zich niet kon legitimeren en vermoedelijk aan het tippelen was.

Getuigen belden omstreeks 19.30 uur naar de politie omdat men het vermoeden had dat een vrouw in de omgeving van de Tigrisdreef aan het tippelen was. Ter plaatse troffen agenten diverse getuigen aan die naar de vrouw wezen die zojuist een flat aan de St. Maartendreef was binnengegaan. De vrouw werd gecontroleerd en kon zich niet legitimeren. Zij werd aangehouden en voor identiteitscontrole meegenomen naar het bureau.

Op weg naar het bureau werd de vrouw plotseling zonder enige aanleiding agressief en begon de agent die naast haar zat te slaan en te bedreigen. Agenten moesten stoppen en hebben de vrouw met gepast geweld en geboeid terug in de politieauto gezet. Op het bureau werd de vrouw verhoord.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 augustus heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 01.30 uur een bestelbus vanuit de verboden richting uit de ABC-straat komen rijden. De agenten besloten de bestuurder te controleren en gaven hem een stopteken. De 68-jarige bestuurder uit Utrecht stapte uit en nog voordat de agenten iets konden zeggen, gaf de man zelf aan dat hij nu een probleem had. De agenten lieten de Utrechter een blaastest afleggen.

Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had en dus inderdaad een probleem had. Op het bureau wees de ademanalyse 580 ug/l uit. Uit het systeem bleek dat het rijbewijs van de man al in 2000 ongeldig was verklaard. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 augustus heeft de politie vijf personen aangehouden omdat zij verdacht worden van het plegen van een inbraak.

Omstreeks 00.40 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat een aantal personen zich verdacht ophield bij een huis aan de Leidseweg. Op weg naar de Leidseweg zagen agenten aan de hand van de opgegeven signalementen de verdachten lopen. Het vijftal, jongens van 17, 18 (2), 19 en 24 jaar uit Utrecht werden aangehouden.

Bij het huis aan de Leidseweg troffen agenten een open raam aan. Getuigen hadden gezien dat de verdachten via een regenpijp naar de woning waren geklommen. De politie onderzoekt de zaak.