Politie Groningen

Dinsdag 9 augustus 2011

Provincie Groningen, 09-08-2011

Verdachte van inbraak aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagavond aan de Bieslookstraat in Groningen een 19-jarige man aangehouden op verdenking van inbraak. De verdachte en twee handlangers waren even daarvoor door een echtpaar gezien aan de Ulgersmaweg waar ze goederen uit een woning in een auto laadden. Het echtpaar besloot achter de auto aan te rijden en melding bij de politie te doen. Agenten die reageerden op deze melding zagen in de Bieslookstraat een man lopen die aan het gegeven signalement voldeed en hielden hem staande. Het echtpaar herkende de verdachte vervolgens als de man die betrokken was geweest bij de inbraak en als bestuurder van de auto. De auto stond even verderop geparkeerd. De man is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. In de woning waar de inbraak werd gepleegd trof de politie braakschade aan en goederen die klaar lagen om meegenomen te worden. De auto is afgesleept voor technisch onderzoek.

Politie onderzoekt twee straatroven

GRONINGEN De politie stelt een onderzoek in naar twee straatroven in Groningen. Een 42-jarige man uit Groningen is maandagavond rond half twaalf aan de Kajuit in Groningen beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer was aan het pinnen bij een bank aan de Kajuit toen een groepje jongens van een jaar of 18 met een donkere huidskleur op fietsen achter hem stonden. Na het pinnen liep de man langs richting de bloemenzaak. Daar werd hij omsingeld door hetzelfde groepje. Eén van de jongens vroeg hem vervolgens om geld, waarop het slachtoffer zijn portemonnee af gaf.

Drie jongens in de leeftijd van 16 t/m 18 jaar zijn maandagnacht even voor één uur in de wijk de Hunze in Groningen beroofd van hun bezittingen. De jongens stonden op de kruising van de Berlageweg en de Granpre Moliereweg een sigaretje te roken toen er vanuit de Granpre Moliereweg vijf donkergekleurde jongens met bivakmutsen aan kwamen fietsen. Zij vroegen de slachtoffers hun waardevolle spullen af te staan. Toen er een stadsbus aan kwam rijden fietsten de verdachten weg. Bij het bruggetje van de Dudoklaan Tonny van Leeuwenlaan zijn zij voor het laatst gezien. Eén van de verdachten droeg een groot en glimmend Nickelson jack.

De politie onderzoekt de beide berovingen en kijkt of er een verband tussen bestaat. Eventuele getuigen van de berovingen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ook andere mensen die mogelijk zijn aangesproken door 4 à 5 jongemannen met een donkere huidskleur op fietsen, worden verzocht de politie te bellen. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Overlastveroorzaker met gestolen goederen aangehouden

GRONINGEN Politieagenten kregen maandagnacht een melding van overlast in een portiek aan de Coehoornsingel in Groningen. Ter plaatse troffen agenten een 39-jarige man uit Assen aan die vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen verkeerde. De man had opvallende sportschoenen aan die overeenkwamen met schoenen die eerder die avond bij een inbraak werden weggenomen. Daarnaast had hij allerlei andere goederen in zijn bezit waarvan de politie vermoedt dat deze niet van hem zijn. De man is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. De goederen zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt of de goederen als gestolen geregistreerd staan.

Controle nabij Berlagebrug

GRONINGEN De politie heeft maandagavond gecontroleerd op de kruising van de Eltjo Ruggeweg met het Damsterdiep. Vanaf de nieuwe Berlagebrug mag je bij het Damsterdiep alleen rechts- of linksaf. Volgens diverse klachten gaat een deel van het verkeer toch rechtdoor. Dit levert verkeersgevaarlijke situaties op, omdat voetgangers die de Oliemuldersweg oversteken gelijktijdig groen licht hebben. In totaal zijn 11 automobilisten bekeurd voor het niet volgen van het voorsorteervak (180 euro).

Auto in brand na botsing lantaarnpaal

ONSTWEDDE Op de Luringstraat in Onstwedde is maandagochtend een auto in brand gevlogen. De 22-jarige bestuurster uit Onstwedde is vermoedelijk even in slaap gevallen en daardoor volledig over een lantaarnpaal heen gereden. De vrouw kon zichzelf op tijd in veiligheid brengen, maar de auto vloog in brand. De automobiliste is nog gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de auto geblust. De auto is afgesleept.

Bijrijdster gewond na aanrijding

WILDERVANK Een vrouw uit Uffelte (leeftijd onbekend) is maandagmiddag gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw zat bij haar man in de auto. De man kreeg op de kruising van de Woortmanslaan met de Borgercompagnie geen voorrang van een 62-jarige automobilist uit de gemeente Menterwolde. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met pijn aan haar heup overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Fietser gewond bij aanrijding

MUSSELKANAAL Een 16-jarige jongen uit Stadskanaal is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen reed over het fietspad van de Sluisstraat in Musselkanaal. Een 35-jarige automobiliste uit Musselkanaal zag de jongen bij het afslaan over het hoofd. De fietser is met pijn aan hand en been overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Vrouw gewond door achteruit rijdende auto

VEENDAM Een 75-jarige vrouw uit Delfzijl is maandagmiddag gewond geraakt. De vrouw liep over de Kerkstraat in Veendam. Een 50-jarige automobilist uit Nieuw Beerta reed met zijn bestelbusje achteruit en zag daarbij de vrouw over het hoofd. De vrouw viel en liep letsel op aan haar duim en hoofd. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Vrouw aangehouden na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht in de Sumatralaan een 20-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht een bekende van haar te hebben mishandeld. Het slachtoffer, een 45-jarige man uit Groningen, zou zijn geslagen met een sleutelbos. De man liep hierdoor bloedende verwondingen op in zijn gezicht. De vrouw is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Man aangehouden na huiselijk geweld

BAD NIEUWESCHANS De politie heeft maandagnacht een 42-jarige man uit Bad Nieuweschans aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben geslagen. De vrouw liep hierdoor diverse blauwe plekken op in haar gezicht en op haar armen. Zij is vervolgens de woning uitgevlucht en heeft de politie gebeld. Hierop is de man aangehouden en ingesloten. Het echtpaar krijgt een hulpverleningstraject huiselijk geweld aangeboden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag op diverse plaatsen het verkeer.


- Aduard, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1469, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Finsterwolde, Kromme Elleboog: aantal geregistreerde voertuigen: 198, aantal overtredingen: 96, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Schildwolde, Meentweg: aantal geregistreerde voertuigen: 221, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1371, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Ommelanderwijk, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1717, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 132 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.