Politie Groningen

Politie onderzoekt twee straatroven

Groningen, 09-08-2011 o De politie stelt een onderzoek in naar twee straatroven in Groningen. Een 42-jarige man uit Groningen is maandagavond rond half twaalf aan de Kajuit in Groningen beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer was aan het pinnen bij een bank aan de Kajuit toen een groepje jongens van een jaar of 18 met een donkere huidskleur op fietsen achter hem stonden. Na het pinnen liep de man langs richting de bloemenzaak. Daar werd hij omsingeld door hetzelfde groepje. Eén van de jongens vroeg hem vervolgens om geld, waarop het slachtoffer zijn portemonnee af gaf.

Drie jongens in de leeftijd van 16 t/m 18 jaar zijn maandagnacht even voor één uur in de wijk de Hunze in Groningen beroofd van hun bezittingen. De jongens stonden op de kruising van de Berlageweg en de Granpre Moliereweg een sigaretje te roken toen er vanuit de Granpre Moliereweg vijf donkergekleurde jongens met bivakmutsen aan kwamen fietsen. Zij vroegen de slachtoffers hun waardevolle spullen af te staan. Toen er een stadsbus aan kwam rijden fietsten de verdachten weg. Bij het bruggetje van de Dudoklaan Tonny van Leeuwenlaan zijn zij voor het laatst gezien. Eén van de verdachten droeg een groot en glimmend Nickelson jack.

De politie onderzoekt de beide berovingen en kijkt of er een verband tussen bestaat. Eventuele getuigen van de berovingen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ook andere mensen die mogelijk zijn aangesproken door 4 à 5 jongemannen met een donkere huidskleur op fietsen, worden verzocht de politie te bellen. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).