Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 10.10 uur

Utrecht, 09-08-2011

Mannen aangehouden

LINSCHOTEN Een 18-jarige man uit Oudewater en twee mannen van 20 en 23 jaar uit Linschoten zijn dinsdagnacht 9 augustus aangehouden. Het drietal zat in een auto waarin inbrekerswerktuigen lagen.

Politiemensen controleerden de auto met de drie inzittenden omstreeks 00.50 uur op de M.A. Reinaldaweg in Woerden. Bij onderzoek van de auto werd een tas met daarin inbrekerswerktuigen aangetroffen. Daarnaast werd een voorwerp aangetroffen, dat verband hield met een gepleegde inbraak in een perceel aan de Dorpsstraat in Linschoten. Die inbraak was diezelfde nacht omstreeks 00.30 uur bij de politie gemeld.

Het drietal is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De auto werd voor nader (sporen)onderzoek veilig gesteld.

Politie zoekt doorgereden bestuurster

WOERDEN De politie zoekt de automobiliste die was betrokken bij een aanrijding. Politiemensen kregen maandag 8 augustus omstreeks 13.05 uur de melding te gaan naar de Rembrandtlaan. Daar zou een aanrijding zijn geweest tussen een automobiliste en een scootmobiel.

Ter plaatse bleek dat de bestuurster van de auto was doorgereden. De bestuurder van de scootmobiel, een 19-jarige man uit Woerden, verklaarde dat hij over het fietspad van de Rembrandtlaan reed in de richting van de Singel. De bestuurster kwam vanuit de Paulus Potterstraat en verleende geen voorrang.

Na de aanrijding was de bestuurster nog wel uitgestapt en informeerde naar het lestel van de Woerdenaar, die klaagde over pijn aan zijn been. Vervolgens was de vrouw ingestapt in haar auto en was weggereden in de richting van de Singel.

Ter plaatse gekomen ambulancepersoneel onderzocht de Woerdenaar en vermoedde dat hij zijn been had gebroken. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie roept de automobiliste op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844 of bij de politie in Woerden.