Lichte daling vacatureaanbod in juli

Persbericht van Monsterboard

Amsterdam, 9 augustus 2011 - Het online vacatureaanbod daalde in juli met 1 punt naar 96 punten, zo blijkt uit de Monster Employment Index - de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. Vergeleken met 12 maanden geleden staat de Index 1 punt hoger. Op jaarbasis steeg het vacatureaanbod in de horeca & toerisme sector (+13) het sterkst. In de provincies Gelderland en Overijssel steeg het aanbod de afgelopen 12 maanden het meest met 7 punten.

"Hoewel een vacaturegroei in juli is uitgebleven, staat een aantal dienstverlenende sectoren er duidelijk beter voor dan een jaar geleden", aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. "Vooral in de IT sector houdt de vacaturegroei aan. Hoewel het aanbod in juli daalde, is de IT sector de sterkst stijgende sector. Aanhoudende groei in de horeca & toerisme sector levert tevens een bijdrage aan het economische herstel. De groei die we echter aan het begin van het jaar zagen is afgenomen en veel sectoren blijven achter in hun jaarlijkse groei. We zien niettemin wel een stabiele tendens in de maandelijkse groei, bijvoorbeeld in de marketing en financiële sector."

Jaarlijkse stijging horeca & toerisme het sterkst Ten opzichte van vorig jaar steeg het vacatureaanbod in de horeca & toerisme sector het sterkst. Het aanbod staat 13 punten hoger dan vorig jaar juli. De vacatures in onder meer de transport & logistiek sector (+11), de productiesector (+10) en in de IT sector (+9) namen ook toe. In de juridische sector (-37) en in de gezondheidszorg (-19) daalde het aanbod het meest.

In juli steeg het vacatureaanbod in de bancaire sector het sterkst. Het aanbod steeg met 3 punten. In de publieke sector steeg het vacatureaanbod met 2 punten en in de mediasector met 1 punt. In het onderwijs (-6) en in de juridische sector (-4) daalde het aanbod het meest.

Meer vacatures in Gelderland en Overijssel
De afgelopen 12 maanden steeg het vacatureaanbod in Gelderland en Overijssel het sterkst. Het aanbod steeg in beide provincies met 7 punten. Ook in Noord-Brabant (+6), Limburg (+5) en Flevoland (+3) steeg het aantal vacatures. In Noord-Holland (-1), Groningen (-2), Utrecht (-3), Friesland (-4), Zuid-Holland (-7) , Zeeland (-7) en Drenthe (-7) daalde de Index juist.

Het vacatureaanbod daalde deze maand in alle provincies. In Drenthe en Groningen daalde het aanbod met 8 punten het meest. In Limburg daalde de vraag naar personeel met 6 punten en in Friesland, Gelderland en Overijssel met 4 punten. Ook in Flevoland (-3) en Zeeland (-3) en in Zuid-Holland (-2), Utrecht (-2), Noord-Holland (-2) en Noord-Brabant (-2) daalde de Index.

Vacaturegroei in heel Europa
Ten opzicht van vorig jaar steeg het Europese vacatureaanbod met 24 punten. Het vacatureaanbod in Duitsland (+44) steeg fors. In Frankrijk (+21) en Zweden (+17) steeg het aanbod sterk. Ook in Italië (+13), Groot-Brittannië (+11) en België (+9) steeg de Index. In juli daalde het Europese vacatureaanbod licht met 1 punt. In Italië (+6) en Duitsland (+2) steeg het aanbod. In de rest van Europa daalde het aantal vacatures deze maand juist. In Zweden het meest met 12 punten. In België (-5), Frankrijk (-2) en Groot-Brittannië (-1) daalde de vraag naar personeel eveneens.

*


Noot voor redacties


Monsterboard

Over de Monster Employment Index
De Monster Employment Index Europe levert maandelijks objectieve informatie over trends in online-recruitment in de Europese Unie. Gelanceerd in juni 2005 op ba sis van data vanaf december 2004 is de Index gebaseerd op miljoenen vacatures va n representatieve carrièresites en HR-secties van corporate websites inclusief d e websites van Monster. De Index wordt onafhankelijk geaudit door Research Ameri ca Inc - een onafhankelijk marktonderzoeksbureau - om te garanderen dat de weerg egeven resultaten binnen een foutmarge van +/- 1.05% blijven.

De Index onderzoekt het online-vacatureaanbod in alle EU-deelstaten. De maandeli jkse rapporten van België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Zweden, Groo t-Brittannië en Europa zijn verkrijgbaar op: http://about-monster.com/employment /index/17.

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Bij Mon sterboard.nl werken ongeveer 120 medewerkers. Op Monsterboard.nl staan circa 23. 000 vacatures. Per maand kent de site meer dan 2 miljoen bezoeken (november 2010 ). Monsterboard.nl is onderdeel van Monster(R), marktleider op het gebied van on line-recruitment. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverl ening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces. Monster is de initiatiefnemer van BeKnown, een professionele netwerkapplicatie om Facebook- gebruikers de mogelijkheid te bieden een professioneel netwerk op te bouwen op ' s werelds populairste en grootste sociale platform. Klik voor meer informatie ov er de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl.

Volg Monsterboard.nl op Twitter en discussieer mee op ons arbeidsmarkt- en onlin e recruitmentblog op werkenvandaag.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), het moederbedrijf van Monster(R), dat al me er dan een decennium marktleider is op het gebied van online-recruitment, heeft als streven mensen te inspireren om hun leven te verbeteren. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Massachusetts. Monst er heeft 37 lokale websites, gevestigd in 36 landen over de gehele wereld. Monst er staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle dele n van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sect oren. Door lokaal aanwezig te zijn in belangrijke markten in Noord-Amerika, Euro pa en Azië kan Monster wereldwijd werkgevers in contact brengen met werkzoekende n van hoge kwaliteit en persoonlijk carrière-advies bieden. Via websites en onli ne-diensten biedt Monster adverteerders brede, welomschreven doelgroepen. Monste r Worldwide maakt deel uit van de S&P 500-index. Meer informatie over de product en en diensten van Monster is te vinden op: www.monster.com. Klik voor meer info rmatie over Monster Worldwide.

Wilt u geen Monsterboard.nl persberichten meer van ons ontvangen? Reply dan op d eze mail.

Contactinformatie (

Razende Robot Reporter