Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 09-08-2011

Op inbrekerspad SOEST In de nachtelijke uren van maandag 8 op dinsdag 9 augustus werd bij twee woningen geprobeerd in te breken. Mogelijk door dezelfde verdachte.

Rond 02.00 uur ging een bewoonster van een woning aan de Nassaulaan naar het toilet. Daarbij zag zij dat de buitenverlichting, die was voorzien van een bewegingsmelder, brandde en dat het tuinhek openstond. Vervolgens zag zij een man door de voortuin lopen. Zij waarschuwde haar man, die naar beneden kwam. Vervolgens hoorden zij dat de verdachte tegen de voordeur bonsde, kennelijk in een poging die open te breken. De bewoner riep iets naar de verdachte, die er direct te voet vandoor ging. De politie werd gewaarschuwd. Agenten en wachtmeesters van de Koninklijke Marechaussee stelden een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

Rond 03.15 uur werd een bewoner van een woning aan de Waldeck Pyrmontlaan wakker van breekgeluiden. Hij keek uit het raam, maar zag niemand. Samen met een huisgenoot zijn zij vervolgens buiten poolshoogte gaan nemen. Daar bleek dat was geprobeerd een bovenlicht open te breken. De verdachte was inmiddels verdwenen.

Daar beide straten bij elkaar in de buurt liggen en gezien de aanpak van de verdachte sluit de politie niet uit dat het om dezelfde inbreker gaat. Aan getuigen die tussen 01.30 uur en 3.30 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Nassaulaan / Waldeck Pyrmontlaan wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.