Gemeente Oirschot

Zondagopenstelling winkels in centrum van Oirschot

Enquête onder inwoners en ondernemers

Â

Door een wijzing in de wetgeving moet de gemeente het toeristisch regime (onderdeel van de winkeltijdenverordening) opnieuw vaststellen. Met de huidige winkeltijdenverordening hebben winkels in het centrum van Oirschot de mogelijkheid om 52 zondagen per jaar open te zijn. Deze mogelijkheid moeten we nu heroverwegen. Hierin betrekken we de economische belangen, de zondagsrust, de veiligheid, de openbare orde en de leefbaarheid.

Â

Uw mening is van belangÂ

De toeristische status van de gemeente en de openstelling van winkels op zondagen zijn belangrijke onderwerpen voor Oirschotse inwoners en ondernemers. Uw mening is dan ook van groot belang. Bent u voor- of tegen zondagopenstellingen? En heeft dit volgens u een positieve of negatieve invloed op zaken als veiligheid en leefbaarheid?

Â

De mening van inwoners vragen we via een enquête. Hiervoor is een steekproef genomen van 400 inwoners uit de bevolking van 18 jaar en ouder in de hele gemeente. Zo krijgen we een goede afspiegeling van de mening van de hele Oirschotse bevolking. De geselecteerde inwoners hebben de enquête inmiddels ontvangen.

Â

Ook voor ondernemers hebben we een enquête opgesteld. Alle Oirschotse ondernemers kunnen de enquête tot 16 september invullen via http://tinyurl.com/enqueteondernemers. De enquête bestaat uit acht vragen en neemt hooguit vijf minuten tijd in beslag.

Â

We verzoeken alle ondernemers en de geselecteerde inwoners om de enquête in te vullen. Zo krijgt de gemeente een goed beeld van uw mening over de zondagsopenstelling en kunnen we een weloverwogen besluit nemen.Â

Â

Besluit in december
De uitkomsten van het onderzoek en het besluit, dat naar verwachting in december wordt genomen, plaatsen we in het Oirschots Weekjournaal en op www.oirschot.nl.

Â