Politie Rotterdam-Rijnmond

Koperdieven op heterdaad aangehouden

Datum incident: 09-08-2011 Locatie: Rotterdam, Prof. Gerbrandyweg - District/dienst: Zeehavenpolitie

Datum publicatie: 09-08-2011 08:05

Agenten van de Zeehavenpolitie hebben maandagmiddag een 31- en een 25-jarige man uit respectievelijk Rotterdam en Rozenburg op heterdaad aangehouden voor het stelen van twee koperen laskabels.

Een getuige zag hoe de twee mannen de laskabels wegnamen bij een bedrijf aan de Prof. Gerbrandyweg te Rotterdam. De getuige waarschuwde de beveiliging van het bedrijf die de mannen vasthield tot de gealarmeerde politie ter plaatse was. In overleg met het OM Rotterdam werd het zogenoemde "Lik op stuk"-beleid toegepast. Aan beide verdachten werd direct een transactievoorstel van euro 400,- per persoon gedaan. Dit bedrag werd ter plaatse betaald, waarop de verdachten werden heengezonden. De laskabels zijn achtergebleven bij het bedrijf.

Metaaldiefstal van bliksemafleiders, aan het spoor en andere objecten kunnen levensgevaarlijke situaties veroorzaken. Ze zorgen bovendien voor veel financiële schade. Daarom heeft de Zeehavenpolitie extra aandacht voor metaaldiefstallen in de Rotterdamse haven en omgeving. Naast gerichte surveillance en SMS-alert, hebben de wijkagenten nauw overleg met de havenbedrijven, beveiligers en metaalinkopers om diefstallen te voorkomen.